načítám data...

V F1 to vymysleli. Na startovním roštu budou stát místo sličných dívek malé děti.

05. února 2018, 21:19 16 komentářů Vojta Dobeš Novinky

Předvádět na startu Velkých cen krásné ženy je prý sexistické. Takže tam napříště budou stát děti. A ne, opravdu to není vtip. Proč se rozhodli takto?

Zobrazit galerii

Před pár dny jsem psal o tom, že se vedení F1 rozhodlo po desítkách let ukončit tradici krásných dívek, stojících okolo monopostů na startu Velkých cen. Používat ženy jako dekorativní objekty je prý příliš sexistické a neodpovídá to kultuře a společenským normám dnešní doby. My s tím můžeme nesouhlasit, můžeme navrhovat, že by se “sexismus” dal mnohem bezbolestněji odstranit tím, že se ke “grid girls” přidají také “grid boys” a i ženy se budou mít na co dívat. Ale to je také všechno, co s tím můžeme dělat.

Napříště totiž budou na startovním roštu stát “grid kids”. A vlastně to není tak ujetý nápad, jak to zpočátku mohlo vypadat.

Pokud jste při přečtení titulku začali ze všeho nejdříve přemýšlet o tom, od kdy je méně nevhodné okukovat děti než dospělé ženy, nejste sami. Ale skutečné vysvětlení je vlastně docela milé. Podle vyjádření Seana Bratchese, amerického obchodního ředitele F1, je totiž hlavním důvodem umožnit dětem se zájmem o závodění potkat naživo své hrdiny.

Na rozdíl od současných “grid girls” se tak noví “grid kids” budou vybírat nikoliv na základě přitažlivého vzhledu a ochoty postávat na betonové ploše ve skromném odění, ale dodají je místní závodní organizace, které je vyberou z řad mladých, nadějných závodníků. Výběr může probíhat podle zásluh nebo losováním, ale v každém případě by mělo jít o děti, které již jsou aktivní v nějaké formě motoristického závodění.

“Pro ty mladé to bude výjimečná chvíle”, řekl k tomu Bratches. “Představte si je, jak stojí vedle svých hrdinů, sledují jejich přípravy na závod a jsou tam s nimi v těch posledních pár vzácných minutách před startem. Jak nezapomenutelný zážitek pro ně i pro jejich rodiny. Inspirace dále jezdit, trénovat a učit se, aby si jednoho dne mohli splnit sen a být na startu sami. Co může být lepší způsob, jak inspirovat příští generaci hrdinů formule 1?”

Vlastně jsem se původně chtěl celé té myšlence vysmát. Ale při myšlence na desetiletého kluka či děvče, kteří za sebou mají prvních pár úspěchů v motokárách a teď stojí vedle Lewise Hamiltona nebo Sebastiana Vettela a sledují jejich přípravy na start, vlastně ani nemůžu.

Jakkoliv si můžeme o prvotním rozhodnutí zrušit grid girls myslet, že je to přehnaně politicky korektní hovadina, tohle řešení je prostě… hezké. A jestli se budeme na hezké holky muset dívat někde jinde, tak ať. Pravdou je, že ta děcka si svůj životní zážitek zaslouží.

Nelíbí se Vám reklamy, ale líbí se vám články?
Podpořte nás, pořiďte si VIP členství a užijte si autíčkáře bez reklam.


Mohlo by Vás také zajímat

Pro přidání komentáře se přihlašte nebo registrujte

Komentáře

martin_100
05. února 2018, 21:32
0

No vida teď už budou mít pedofilové podívanou nejen před fodbalem......

reagovat
Inženýr
05. února 2018, 21:55
2

Svůj názor ohledně zrušení těch holek jsem vyjádřil v původním článku. Je to hloupost a hlavně příznak impotence odpovědných, pokud dobrovolně poslouchají kdejaký odpad moderní doby. Na druhou stranu, když už chtějí ustoupit, tak tyto děti se jeví jako skvělý kompromis.

S autorem článku absolutně souhlasím. Představte si sami sebe ve věku těchto holobrádků. Kdo z vás by nechtěl být hvězdou motoristické akce, a k tomu plné vašich hrdinů? Jsem si jistej, že ty děcka z toho budou mít opravdovou radost a zážitek. Jelikož se ti odpovědní zřekli grid girls a ukázali, že mají schopnost hovno o čem adekvátně rozhodovat, tak na ty grid girls zapomeňme jako na něco, co už je minulostí. Myslím si, že tato varianta je omnoho lepší, než ty jiné a dost pravděpodobné.

A řekněte mi, co je lepší než vidět jak má někdo opravdovou radost a skvělý pocit ze sebe? To je jedno, ať je to malé dítě, mladá žena nebo muž středního věku. Pokud je někdo opravdu šťastný, je radost se na to koukat. Proto jim fandím.

reagovat
Safa
05. února 2018, 22:08
3

Já bych tam dal důchodce. Pro ty by to byl taky zážitek. A gerontofilů je míň než pedofilů, takže by to bylo i víc košer... :o)

reagovat
Pochtli
05. února 2018, 22:30
0

Počkejte, až nám ty holky zruší i na autosalonech..

reagovat
Hairdresser
05. února 2018, 22:48
0

To dřív zruší autosalony :D

At
Atomas
06. února 2018, 10:07
0

To už zrušili... Viděl jsi, jak byly "modelky" oblečené například loni ve Frankfurtu? Asi vystavovatelé dostali manuál s dresscode pro modelky, které musely vypadat asexuálně jako od výrobního pásu. Tak tam mezi auty běhaly takové neforemně oblečené šedé myšky společně s nějakými těžko identifikovatelnými mladíky (konkrétně BMW) a jeden z mála odvážných zpátečnických vystavovatelů, kde byl svět ještě v přádku, byla KIA, kde byla radost se dívat nejen na Stinger... ( ty šedé myši na fotkách jsou modelky...)

beastar
05. února 2018, 23:45
0

Hmm a jak k tomu přijdou staří lidé a ti v produktivním věku? Doufám že ty děti budou přísně rasově segregovaný podle barvy pleti tak aby byla zastoupena každá barva! Rasismus to by tak ještě v tej f1 hrálo!

reagovat
GanGreen
06. února 2018, 00:58
0

No rozhodne tam musej bejt vsechny rasy, pohlavi a hlavne vyznani... Neni mozny aby se tam producirovala jen ta pakaz krestanska

beastar
06. února 2018, 04:08
0

To samozřejmě málem bych opomenul tak důležité téma. Jak tam nebude čenošský žid a muslim asiat tak je to problém! To by potom nejen byla nudná fraška, ale navíc naprosto rasistická a zvýhodňující jen jedno náboženství. Mimochodem je nějakej z pilotů muslim, nebo hinduista? Řekl bych že ne na to by se taky někdo měl podívat.

fr
frite
06. února 2018, 10:13
0

Rio Haryanto

GanGreen
06. února 2018, 12:28
0

Tak to je hiduista? Ješte teda chybí aspoň žid a muslim, jedna vlaštovka jaro nedělá ...

Standa
06. února 2018, 07:11
0

V rámci korektnosti přijdou modelky o kšeft. V dalším kole je potřeba zrušit roztleskávačky a potom i módní přehlídky a jakékoli katalogy a reklamy s vyfocenou ženskou. A následně přijmout zákaz výstřihů a odkrytých nohou na ulici...
Taky jsem zvědavej, co se stane, až nějaký to děcko vběhne na trať v nevhodnou chvíli...
Už jsem stejně přestal F1 sledovat, tak mi to může být ukradený, ale považuju to za blbost.

reagovat
Ro
RosaV8
06. února 2018, 12:46
0

To je pěkné (pokud pominu svou podezřívavou myšlenku, že půjde o přehlídku prominentních dětí místní honorace). Myslíte, že vyvěsí žlutou vlajku, až na trati zastaví školní autous? :)

reagovat
briza
06. února 2018, 15:31
2

Chápu, že to mnohým nedává smysl, ale to je hlavně kvůli tomu, že neznáte všechny souvislosti. Pro plné pochopení je potřeba uvést následující :
1. každé dítě dostane 1000E/závod
2. jelikož jde o nezletilce, kasíruje odměnu zákonný zástupce
3. všechny děti jsou moje
4. MUHEHE

reagovat


Poslední komentáře

Poslední inzeráty

Ford Fiesta kupéčko v super tech. stavu !! 2003
Ford Fiesta kupéčko v super tech. stavu !!

2003 rok výroby
68 koní výkon
1 300 ccm objem

Chrysler Stratus 2.5V6 cabrio 2000
Chrysler Stratus 2.5V6 cabrio

2000 rok výroby
160 koní výkon
2 500 ccm objem

Ford Mustang Convertible GT 5.0 V8 310kW, 2017
Ford Mustang Convertible GT 5.0 V8 310kW,

2017 rok výroby
420 koní výkon
5 000 ccm objem

Toyota Corolla TS 2003
Toyota Corolla TS

2003 rok výroby
192 koní výkon
1 795 ccm objem