načítám data...

Připravte se na jarní coming out, kupte si kabriolet!

Pár dnů zpět to ještě nevypadalo, ale blíží se jaro! Takže je nejvyšší čas poohlížet se po autě, ve kterém budete celé léto jezdit s růžovým šátkem kolem krku.

zobrazit celou galeriiZobrazit galerii

Náš ó-nejvyšší-vševědoucí-vládce sice tvrdí, že roadster-jehož-jméno-se-nesmí-vyslovit je jedno z nejchlapáčtějších aut, které si můžete koupit. No, to je sice hezké, majitele, kteří neradi vtipy o Miatách, to určitě potěší, ale zdá se, že zbytek internetu s ním nesouhlasí. Vlastně, ani já ne. A určitě by s ním nesouhlasili ani tvůrci této brožury. Takže pokud chcete celému světu dát najevo, že máte rádi příslušníky stejného pohlaví, pak si kupte Miatu a vaše prohlášení už bude jen takové malé potvrzení toho, co všichni tušili. Ale co když nechcete být jako všichni ostatní? Co musíte udělat, abyste na Prague Pride vystoupili z davu? Zavřete ty taby s koženými postroji a čtěte dále! 

Ale teď vážně. Zajímá vás, co za auto si můžete koupit a nebude to ta zatracená Miata?

Ford StreetKa

Jde z malého ocucaného městského autíčka vyrobit ostře řezaný kabriolet? Jak je vidět, tak lze. A ještě k tomu bude mít na téměř všech panelech karoserie nápis Pininfarina! Jak by někdo mohl odolat tak stylové věci? Provozní náklady budou nízké, přecejen jde o lehoučké auto (1100 kg), které pohání čtyřválcová šestnáctistovka o výkonu 95 koní. Docela by mě zajímalo, jak takováhle věc bude jezdit. Oproti normální Ka totiž váha narostla o 200 kg a to určitě bude znát. Inzerovaný kousek vypadá až na pár oděrek docela pěkně, střecha neponičeně. Jen ta barva by mohla být veselejší, že? Ale to by určitě šlo vyřešit. Inspirovat se můžete třeba filmem Thunderbirds… 

Fiat 500C

Ano, já vím, že to není tak docela kabriolet, i když stáhnete střechu, tak vám bude překážet karoserie. Ale je to blízko, takže ji do výběru prostě musím zahrnout. Navíc je tak roztomilý, žejo, Matěji? Pokud chcete zánovní automobil se kterým můžete kamkoli, pak se nad 500 prostě zamyslete. Jako inspiraci si můžete přečíst Matějovy spisy o životě se šmoulovým Fiátkem. Jen teda neměl stahovací střechu a pod palubní deskou trčela nějaká divná tyčka… A ano, dělalo se to i růžové!

Nissan Micra

Pokračujeme malými roztomilými autíčky. Kdo by mohl pominout Micru? Podle majitelů nedoceněný klenot mezi městskými vozy se vyráběl i ve verzi se skládací střechou, která vypadá poněkud… zajímavě. Tak trochu jako by někdo v designovém studiu šlápl na malý hliněný model. Ejhle kabriolet! Fascinuje mě, že byly zachovány zadní sedačky, protože naprosto upřímně netuším, kdo by se tam vešel. Co dalšího říct o Micře? Ani nevím, nebýt té skládací střechy, tak je to asi jen prostě nuda. Ale podle počtů aut v inzerci si ji asi každý, kdo ji koupí, oblíbí tak, že už ji neprodá. Takže na prodej na českém internetu je momentálně pouze tento černý kus. Škoda, že není růžový, ta je totiž na Micře vážně žúžo.

Mistubishi Colt CZC

Starší Colty jsou nám známé z trackdayů jako levná auta, která snesou i týrání na okruhu. Koneckonců i Radek se v něm pokusil zažít své závodnické poprvé. Jenže pak se stalo něco strašného a z kulatého Coltu v Mitsubishi udělali ostře řezané a zlé auto. A pak mu i uřízli střechu. Nejspíš se to stalo podobně jako s Microu, jedno šlápnutí a design je na světě. Člověk si říká, co horšího se může stát, ale pak vám ještě redakční kolega Adam řekne, že se mu to líbí a že by si to koupil. A víte co je ještě horší? Nedělali to růžové! Zachrání to oturbená patnáctistovka v inzerovaném stříbrném autu? Kupte to někdo a dejte vědět! Adame?

Audi S4 

Chcete kabriolet ale zároveň odvézt čtyři osoby bez nutnosti některé rozřezat? Pak potřebujete Audi. A ideálně Audi s pohonem všech čtyř kol a osmicovým vidliválcem o objem 4,2 litru. Víc snad není třeba dodat, ne? 

BMW Z3 

Jak může být Z3 ve výběru samých zženštilých aut? Vždyť je to chlapácký roadster! Noooooooo…. Vidíte tu fotku? Moc pěkně se na tom průvodu vyjímá, že?  Z inzerce jsem vybral nejzářivější auto, lakováné údajně barvou ze vzorníku Volkswagen Lamborghini. A s hudbou Harman Karbon (vážně, nedělám si srandu, podívejte se do inzerátu) S třílitrem by to mohlo být i docela zajímavé svezení. O Z3 už toho u nás bylo řečeno až moc, takže pokračujme k vrcholu celého dnešního výběru.

Brabus Roadster

Ano, vrcholem dnešního lovu je kabriolet od Brabusu! Takový malý. Ve velice zajímavé barevné kombinaci. Fialová a růžová v tomto případě jdou k sobě. Nebo ne? Na tom asi nesejde, rozhodně je to auto, za kterým se otočí každý. Ať už za barvou nebo za zvukem Brabusího výfuku, který je vážně hlučný. Alespoň je s tím prý docela zábava a když se to rozbije, tak to odnesete pomalu ve dvou lidech. A to se vyplatí! Tak neváhejte a kupujte!

Čestná zmínka na konec – Vavrisova MX-5

Původně jsem sliboval, že se v tomto výběru objeví jen a pouze zajímavá auta, ale musím udělat vyjímku. Vavris už svou přeplňovanou MX-5 prodává tak dlouho, že je ho celé redakci líto. Zbavte ho někdo jeho trápení a kupte to, prosím.

 

Nelíbí se Vám reklamy, ale líbí se vám články?
Podpořte nás, pořiďte si VIP členství a užijte si autíčkáře bez reklam.


Mohlo by Vás také zajímat

Pro přidání komentáře se přihlašte nebo registrujte

Komentáře

Sedrik
08. března 2018, 09:18
0

Rejpal: vloudila se chybka u fotky S4 (nebo je S4 nápadně podobná Z3 :))

reagovat
Nezn.uživatel
Nezn.uživatel
08. března 2018, 09:28
0

O víkendu jsem odzimoval svoje auto. Ještě je potřeba udělat nějaký ten základní servis, oleje a tak, ale už to začíná být veselejší. Do sundání střechy se mi zatím nechtělo, venku byly tři stupně, ale zdá se, že tenhle víkend by to už mohlo klapnout a já se těším, jak malé dítě. :-)
Takže ano, kupujte kabriolety a roadstery. Jsou to úžasný káry a je úplně jedno, co je to za značku. :-)

P.S. Franto, ta brožura nemá chybu. Já vám kluci to štěstíčko přeju. :-D

reagovat
Snowman000
08. března 2018, 09:51
0

Aby v tom Vavris nebol sam tak aj moja MX-5 NBFL s 1.8 (ale bez kompresoru, ale zato za polovic) je napredaj :D

reagovat
Sedrik
08. března 2018, 13:48
0

*pro sebe*
Ne, nevstoupíš dvakrát do téže řeky, nevstoupíš dvakrát do téže řeky, nevstoupíš dvakrát do téže řeky.....
:)

Jimi
08. března 2018, 10:21
0

Ta S4 má skvělý motor, ale A4 cabrio vede žebříček oblíbenosti mezi jinak orientovanou populací. Možná to bude znít genderově nevyváženě, ale v těch pidi kabrioletech bych se cítil nějak divně...

reagovat
beastar
08. března 2018, 13:37
0

Ty voe!:)) Růžolicí mini cabrio, nebo Micra bych asi taky nedal. Ta s4 je s timhle motorem bez střechy je terno i proto, že je jich fakt málo. A ten zvuk rozhodně lgbt otázku nenastoluje.

Beny
08. března 2018, 12:18
-1

Miata prostě je to nejvíc chlapácký auto, kdo tvrdí něco jinýho, lže. :-)

reagovat
Woyta
08. března 2018, 12:53
1

Tak proč ho dělají jen v dětské velikosti?

Beny
08. března 2018, 13:23
0

Weight reduction, bro.

beastar
08. března 2018, 13:39
0

Hned po chlapáckým Brabusu Roadster v růžový. Ám lavin it. Asi bych měl koupit shnilou mjátu a vytuningovat..do růžova. Konečně budu mít na vokruhu respect.

Beny
08. března 2018, 13:51
0

Rozhodně, růžová nezpochybnitelně přidává performance, ať už se jedná o spojky, nebo cokoliv jinýho. Ale na celým autě si to nedokážu představit, asi není nikdo kdo by takovouhle kombinaci vůbec dokázal ukočírovat.

beastar
08. března 2018, 14:05
0

Málokdo by to dal. Z toho je jednoznačný že nejde o to co máš. Základ je růžová metla a low sténc.

Nezn.uživatel
Nezn.uživatel
08. března 2018, 15:06
0

Beny: "Miata prostě je to nejvíc chlapácký auto, kdo tvrdí něco jinýho, lže. :-)"

K tomu se dá dodat jen jedno. Nechoď už na to sluníčko. Nedělá ti to dobře. :-D

Beny
08. března 2018, 16:24
0

Dobře, trochu to upravím, nejchlápáčtější je růžová Miata, pak ty ostatní barvy a o jinejch autech ani nemá cenu diskutovat. Však už to tu bylo popsaný nějakej čas zpátky, teď pouze došlo k upřesnění. :-D

beastar
08. března 2018, 16:57
0

To je pravda no. Úplně nejvíc je růžová miata s kompresorem na pořádnejch patnáctkách ideálně zlatejch. Potom ty ostatní barvy (ale nejmíň logicky ty tmavý) a hned těsně za nima je první červenej mini kůpr John Coocker Works. Třetí místo drží ten růžovej Brabus alias Smart Fürzwei.

Nezn.uživatel
Nezn.uživatel
08. března 2018, 17:40
0

Beny: Hmm, tak to si s tou tvoji zelenou asi neudelal dobre. Ale to spraví folie. ;-)

Beny
08. března 2018, 18:33
0

To je pravda. Kamarád pořídil kanárkově žlutou a když jsem to viděl hned jsem cítil jak se mi zmenšuje mužství.

Nezn.uživatel
Nezn.uživatel
08. března 2018, 19:33
0

Bud v klidu. Pani Knightriderova mi doma taky furt vyklada, ze Corvetty jsou auta pro barbiny. :-)

ToMyx
12. března 2018, 12:37
0

No jo, ale ty byly růžový a bez rychlejch pruhů a někdy je mohl řídit i Ken:-D
Jaro už je tady, teď už jen auto ze servisu a hurá na okresky!

Nezn.uživatel
Nezn.uživatel
12. března 2018, 15:21
0

Ja uz byl v nedeli. Tomu pocasi neslo odolat. :-)

ToMyx
12. března 2018, 15:36
1

V so+ne byla promo akce na léto, bylo to super těch cca 20°C na balkóně na sluníčku! Víkendovou projížďku upřímně závidím, vzpomněl jsem si, jak si popisoval první nastartování, jako bych byl u toho...;-)
Tohle jsou chvíle, kdy je úplně jedno, kolik nám je. Jsme všichni postižení v tom nejlepším slova smyslu!

beastar
12. března 2018, 15:57
0

To je fakt včera toho bylo na silnicích vidět fakt hodně. Taky mě to potěšilo, že už nejsme na první pohled jenom ten národ chalupářů co meje u potoka svojí okynu v naftičce na ozdobnjech krytech z Tesca.

Nezn.uživatel
Nezn.uživatel
12. března 2018, 16:09
0

Fakt super. Konecne jsem sundal i strechu. :-)
Beastar ma pravdu, bylo toho na silnicich videt hodne vcera. Stary SL ze 70. let, Porsche, tusim 944, dve E30 v cabriu, stary Embecko... Co slo, to lidi vytahli ven, takze jsem si to fakt uzil.:-) A my vytahli jak Mustanga, tak Corvettu. :-)

beastar
12. března 2018, 16:16
0

Zase sem tě nepotkal :D A to sem najel přes 400 kiláků. Byla to paráda no. Potkal sem i fakt starý káry. 911, miniho a dokonce Simcu 1100 což sem přiznám musel hledat gůglem co to je za starej werk.

Nezn.uživatel
Nezn.uživatel
12. března 2018, 17:11
0

Ja si na tebe vzpomnel, kdyz jsem na jednom kruhaci potkal bily Porsche 924 nebo 944, nevim jiste.

Sedrik
08. března 2018, 13:50
0

Otázka do pléna: jaký je podle vás opravdu chlapácký roadster v ceně do milionu (nový, nebo ojetý)?
Mě nic moc nenapadá - Boxster? (to asi ne) Z4? - možná, S2000?

reagovat
Snowman000
08. března 2018, 14:22
0

Slovami Jamesa Maya...jedine Triumph TR6 ;)
https://www.rajveteranu.cz/21555-triumph-tr6-rychlobeh

krab
08. března 2018, 14:33
0

Triumph TR6 jsem radši nedávej ... jak jsem teď v tom rozpoložení a prodávám část vozového parku, TR6 mě napadla jako jeden z top 5 automobilových nápadů, co koupit. Ten šestiválec už znám z mé bývalé GT6 a to auto jezdí moc hezky. Taky už jsem se na chvíli jednou v minulosti za volant dostal.

Nic pro slečinky, May má pravdu :)

PS: ještě jsem zapomněl odpovědět na otázku "který roadster je chlapácký" :) Myslím si, že určitě Caterham Roadsport, jenže to je tak trochu něco mezi závoďákem a roadsterem a ne každý to dá. Pak rozhodně TVR Grifith , ale přihlásit ho u nás bude znamenat výdaje za schválení všeho možnýho (asi) , potom a kamarádi mi to teda rozmluvili ( ne teda na 100%) je to Opel Speedster ( Turbo) : je to auto, který se vyrábělo u Lotusu, šasí je téměř stejné jako Elise S2 a design karoresie není tak holčičí jako u Elise. Taky není na druhou stranu tak líbivý. Jsem se do nich trochu zakoukal, ale nikdy jsem se zatím neměl možnost projet ...
-
Komentář upraven 8. 3. 2018, 14:39:00

Sedrik
08. března 2018, 14:39
0

TR6 je krasavec - to je pravda :)
A něco z aktuálnější produkce?

Snowman000
08. března 2018, 14:48
0

Tak z aktualnejsej produkcie asi Jag F-Type...iked to bude este chvilu mimo 1mio...
https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=242042968
...alebo Z4M

Sedrik
08. března 2018, 15:23
0

Takže vintage anglán a ameriky....
Hmm - OK

krab
08. března 2018, 15:27
0

Toho je hromady ... mě se třeba i líbí Abarth 124 Spider. A to je nový roadster do milionu , je to převlečená Miata, ale hezky převlečená :)

Z Ojetých si třeba zase můžeš vybrat například i Porsche 911 Cabrio ... i když to je spíš pro "bankovní úředníky". Poslední Z4 35i nevypadá třeba vůbec žensky ... nebo ta Kreveta jak píše Knightrider.

beastar
08. března 2018, 15:49
0

No hromady je trochu nadnesené:) Do milionu toho zase tolik není a už vůbec ne chlapácky působící věci. Docela zajímavý mi přijde SL500 z let minulých v nějakém dobrém stavu. Šestka od BMW po FL s nějakým 300 koňovym stádem by taky nebyla zlá volba. Klasicky všechny různý Porsche od boxstera k 911. S tim že to není úplně chlapácký spíše no.. víme kdo to nejvíc kupuje. Ale je to sakra dobrý svezení v hodně vysokejch otáčkách. AC Cobra a třeba Elise jsou sice malý, ale chlapácky jedou. A obecně emeriky no od Mustanga ke krevetám. Je toho dost, ale neni to levný a ani nenáročný na údržbu:))

Woyta
10. března 2018, 03:30
0

Neco z produkce TVR? Treba Tuscan?

Va
Vasek7
08. března 2018, 14:03
0

Zdravím,

mohl by tady někdo znalý rozvést rozdíly mezi kabrio / kabrio+hardtop / convertible co se týče celoročního provozu?

Dík předem..

reagovat
František Čáslavský
08. března 2018, 17:35
0

No, co tě na tom zajímá?

briza
08. března 2018, 16:39
2

Úplně sice netuším, jaký kamynkaut čeká mě, ale během 14 mi nejspíš doma přistane Dachna, konkrétně Lodgy s 1.6 fplynu :D a něco mi říká, že tady asi pak přistane můj první blok...

reagovat
Beny
08. března 2018, 16:54
0

Blok... Jakože z motoru? :-)

beastar
08. března 2018, 16:59
0

No tak na to se těším. :D Sporák a ještě empívíčko. (je to že jo?) To bude krása.

briza
08. března 2018, 18:42
3

Není blok jako blok :) A neasi, vypadá to jak potomek bochníku chleba a hrušky, dneska jsem se na to byl podívat. Ale krom toho, že je to fplynu je to taky skoro fplný, samozřejmě v rámci Dachních měřítek. Dost přemýšlím o tom, že bych si dal na kufr něco jako #jesuisbitner

Nezn.uživatel
Nezn.uživatel
08. března 2018, 19:30
0

Ty vole Břizolit, ty jsi fakt klikař, že mně to dojímá až k slzám. :-D Ty prostě umíš žít. :-D

briza
08. března 2018, 21:38
1

Nejspíš krize středního věku. Holt jsem cítil potřebu si zase koupit něco pro radost :D

M P
09. března 2018, 12:59
1

Kam se hrabe Bitner, to se nedá srovnat!
(a teď jen počkáme, až přijde Zdeněk Svěrák se žalobou)

briza
09. března 2018, 17:33
0

Ty nejsi Vlasta! Ty jsi Vlasta!

briza
09. března 2018, 17:44
0

Mimochodem, když se sejde redakce na společný dýchánek, kteří členové sedí vlevo?

beastar
09. března 2018, 18:35
0

:D Bříza ty kluku ušatá ty zase válíš. Já si troufám říct, že vlevo určitě sedí zejména vedení. Zbytek potom ani nedutá uprostřed a občas to někomu ustřelí doprava.

Za
Zazaa
08. března 2018, 20:45
2

myslim ze to nedelali v ruzove, ale jinak by to byl taky vhodnej roadster ...
takove pekne Hjondee jak rikal znamej :)

reagovat
Jimi
08. března 2018, 21:49
0

Konečně něco pořádného, chce to bestii... tohle "hjondee" klidně i v kabriu.

František Čáslavský
09. března 2018, 10:54
0

Taková divná široká miata, že :)

Jinak Viper, boží! Přesně takovýho modrýho mám na poličce. No a pak ještě tři další :D

Nezn.uživatel
Nezn.uživatel
09. března 2018, 13:04
0

Já modrobílý coupé a červenej roadster v měřítku 1/18 a roadster pak ještě v měřítku tuším 1/12. Nutně bych tu první generaci potřeboval. Nutkavá touha prodat Corvettu, k tomu alespoň jednu ledvinu a koupit Vipera RT/10 je bohužel čím dál silnější. :-D
-
Komentář upraven 9. 3. 2018, 13:14:38

beastar
09. března 2018, 18:38
0

Hmm tak to já tam mám Porsche 911 turbo, Bugatti EB110, Chevrolet Corvette C1 bohužel 1:24. Tuhle myjátu nahoře jedině v tej růžový a fkabriju.

Za
Zazaa
09. března 2018, 20:14
0

ja mam v 1:18 jen roadster, coupe me chybi ...
jinak to na foto je roadster jen s nasazenym winter-paketem (hadrove okna a laminatova strecha :))

Nezn.uživatel
Nezn.uživatel
09. března 2018, 20:50
0

Zazaaa: Presne tak, je to roadster, i kdyz fotka zkresluje. Evidentne gen I., tedy pred faceliftem a modernizaci.

František Čáslavský
09. března 2018, 21:26
0

Hustý, já si myslel, že je to coupe. Roadstery mám jen menší, ale za to dva :)

RBMK
09. března 2018, 21:40
0

A kdo nechce kabrio, ten si pořídí auto s šíbrem. Je to hezký pocit mít nad sebou oblohu a nechat si foukat vítr. A když se mi posraly ložiska sahary, tak jsem to teplo skrz topení a šíbr vyhnal ven :-D

reagovat


Poslední komentáře

Poslední inzeráty

Ford Fiesta kupéčko v super tech. stavu !! 2003
Ford Fiesta kupéčko v super tech. stavu !!

2003 rok výroby
68 koní výkon
1 300 ccm objem

Chrysler Stratus 2.5V6 cabrio 2000
Chrysler Stratus 2.5V6 cabrio

2000 rok výroby
160 koní výkon
2 500 ccm objem

Ford Mustang Convertible GT 5.0 V8 310kW, 2017
Ford Mustang Convertible GT 5.0 V8 310kW,

2017 rok výroby
420 koní výkon
5 000 ccm objem

Toyota Corolla TS 2003
Toyota Corolla TS

2003 rok výroby
192 koní výkon
1 795 ccm objem