načítám data...

Jak dlouho a jak daleko dojíždíte do práce?

Koupíte auto a pak jezdíte do práce, abyste si na něj vydělali. Nebo naopak. Někdy to může být pěkná nuda ale občas vám může ranní cesta hezky rozjasnit den. Jak to máte vy?

zobrazit celou galeriiZobrazit galerii

Bylo krásné letní ráno. Sluneční paprsky se už dvě hodiny opíraly do zdí budov a oken aut. Stál jsem na zastávce autobusu. Dopsal jsem zprávu, odeslal, zamknul telefon a nacvičeným pohybem jej nechal vklouznout do kapsy. Mylím, že jsem se spokojeně usmál. Stejně nacvičeným pohybem jsem nahmátnul zapalovač, zapálil si cigaretu a přes obláček vydechnutého kouře zamyšleně pozoroval pomalu šinoucí se proud vozidel.

V tomhle místě se to obvykle ucpe, ale já čekal na autobus, který však dvacet minut někde váznul. Vydal jsem se pěšky na další zastávku a říkal si, že to dnes nějak trvá. Takhle přijdu do práce později, než jsem měl v úmyslu. Autem to nikdy tak dlouho netrvá.

Jenže moje auto před pár dny postihla další závada a zastavila jej. Jsem opět odkázán na MHD plnou zpocených lidí, horkého vzduchu a všeobecného zmaru zračícího se ve tvářích cestujících. SMS jízdenka, sluchátka v uších a neustálé postávání a čekání, to je pro mě představa MHD. Takže jsem tu zase a čekám. Čekám a přemýšlím, kolik času takhle denně ztratím. V kapse vibruje telefon, další zpráva a další spokojený úsměv. V tomhle je tedy cestování bez nutnosti řídit docela fajn, člověk se může věnovat čemu chce, kdykoli uzná za vhodné. 

Vzhledem k zaměření našeho webu se dá očekávat, že většina z nás se do práce či školy přepravuje osobním autem. Teď nepočítám ty z vás, kteří svůj pracovní den tráví za volantem celý, protože vaší kanceláří je právě sedadlo řidiče a nástrojem volant a pedály.

Do práce to mám osm kilometrů, běžná cesta městem trvá patnáct až dvacet minut. Trasy si průběžně měním, abych se vyhýbal kolonám a stereotypu. Napadlo mě však už mnohokrát, zda by mě bavilo do práce řídit každý den třeba hodinu. Věřím, že spousta z vás jezdí ještě dále a déle. Došlo mi, že tomuto tématu jsme se ještě nevěnovali, že na tohle se Autíčkář ještě neptal. Dnešní otázka tedy zní:

Jak daleko a jak dlouho dojíždíte autem do práce?

Když jsem výše psal o vyhýbání se stereotypu, napadlo mě, zda by mě bavilo jezdit stále tou samou trasou každý den. Měl jsem totiž obavu, že i kdyby ona cesta byla nakrásně ta nejzajímavější a nejhezčí, je možné, že by mi časem každodenní opakování začalo lézt na nervy. Nemluvě o tom, že se člověk občas nevyspí tak, jak by si přál, někdy vás trápí mírné zdravotní obtíže, stres a podobně, takže si člověk neužije ani sebelepší cestu. 

Ovšem může to mít své výhody, třeba že svou každodenní trasu si najedete jako žádnou jinou. Dokážu si představit, že to může být zábava. Na mé trase je krásné místo, které se snažím jezdit stále lépe, plynuleji a pozoruju už dokonce třeba rozdíly teplot a jejich vliv na chování vozu. Sjezd ze čtyřproudovky s opačně naklopenou zatáčkou, potom levá, pak pravá, kruháč a mírné esíčko za ním. Když mi pár dní zpět, shodou okolností jen několik hodin předtím, než Focus zaklepal tak, že to asi bude konečná, se mi jej tam podařilo rozhodit do tak krásného přetáčivého smyku, až jsem se sám divil. Takže druhá otázka může být:

Zevšedněla vám vaše každodenní trasa, nebo si ji stále dokážete užít?

Vím, že bavit se v sobotu o dojíždění do práce může leckterým připadat jako rouhání, ale tahle otázka prostě vyžaduje, abyste se o své zkušenosti podělili v diskuzi pod článkem. 

Přeju vám pěkný víkend a hezkou debatu!

Nelíbí se Vám reklamy, ale líbí se vám články?
Podpořte nás, pořiďte si VIP členství a užijte si autíčkáře bez reklam.


Mohlo by Vás také zajímat

Pro přidání komentáře se přihlašte nebo registrujte

Komentáře

RadekZak
18. srpna 2018, 08:01
0

S délkou jízdy do práce jsem na tom podobně jako autor článku, tedy cca těch 15-20min s tím, že je to zhruba 12km skrze město. Trasu moc neměním, jelikož na ní není moc co měnit a kdybych si měl jet po cestě co by mě bavila, jel bych alespoň hodinu :-) Trasa se lehce změní max podle toho, když někdy náhodou svezu nějakou kolegyni do/z práce :-D

reagovat
Kuře
18. srpna 2018, 08:56
0

Tak to tichá závist, já jezdíval cca 8 kilometrů a jezdil jsem to hodinu:)

BigBen
18. srpna 2018, 23:02
1

To jsi mohl chodit pěšky :-) To by vyšlo stejně.

MikeEM
18. srpna 2018, 08:16
0

45-50km jedna cesta, záleží, kde to zrovna rozkopou. Časově od 35 do 50 minut

reagovat
Kubajs
18. srpna 2018, 08:44
0

1. Bydlím kousek od Mělníku a dojíždím do Prahy- Michle, takže něco kolem 55km a cesta mi ráno trvá kolem půl hoďky, protože vyrážím v 5 ráno, tudíž není moc provoz. zato když jedu domů, jsem rád když to zvládnu za hodinu :D
2. Zevšedněla :D poskakování po jižní spojce a pak jízda po věčně rozkopaný dálnici nepřipraví žádný vzrůšo

reagovat
luknav
18. srpna 2018, 08:50
0

Do práce těch 21km udělam autem za 40-80 minut, podle toho, jak se zrovna Praha vyspí :)) nejdéle zařazený kvalt je neutrál, nejčastější pohled je na hodinky, a znalost cesty mi dovoluje vyhýbat se kanálům a nerovnostem poslepu, to je tak všechno. ... nicméně i když bych mohl jezdit 50min (fix)

reagovat
luknav
18. srpna 2018, 08:52
0

50min metrem. Je to tak nezajímavá činnost s nepříjemnýma lidma, že si radši propotím každé ráno triko v koloně a bavím se tím pohledem na ty hodinky - a hledáním skulinek v provozu.

Asid
18. srpna 2018, 08:54
0

Do práce jedu 5 minut zhruba dva kilometry. A ne. Na kole nebo pěšky bych nešel.

reagovat
Trinom
19. srpna 2018, 09:51
0

Jo, taky to tak mám, jen s tím rozdílem, že auto vytahuju, jen když padají trakaře. Jinak podle toho jak moc je nebo není na zdechnutí beru skútr nebo kolo. Do práce to mám z kopce, tak se ani moc nezapotím.

Woyta
22. srpna 2018, 17:45
0

Taky 2km pres mesto. Kolo jsem zavrhl, kdyz jsem malem skoncil jako obtisk na dodavce. (Viz clanek o nakupu Modreho Skrcka). Nemluve o tom, ze to mam domu do kopce. Ale ted mam treba postavenej elektrickej longboard a uvazuju o skutru. trasu domu mi zprijemnuje jedna levotociva zatacka (0,5km navic) ktera me s RWD bavi. Pripadne kdyz je teplo, tak se jedu zchladit do lesa (8km navic)

Ča
Ča Snač Aj
18. srpna 2018, 09:11
0

35min pěšky, poslední dobou 15min na koloběžce, autem se časy pohybují od 7 do 30 mim podle provozu. Kdybych měl dojíždět dál, hledám nové bydlení blíž práci.

reagovat
Bavoraczech
20. srpna 2018, 07:24
0

Jo to mám podobně. V tom našem maloměstě buď 35 km pěšky do kopce a z kopce, 12 minut na kole, a nebo 5 minut autem. Většinou jezdím autem, abych si mohl půl hoďky pospat. No a zpátky mám raději auto, protože tady u nás má po 5. hodině odpoledne otevřený tak akorát Tesco...

Kuře
18. srpna 2018, 09:39
0

40 minut metrem, auto tady ani nemám, ale jednou jsem to jel s kolegou, a jeli jsme zhruba hodinu dvacet. A podotýkám že v 5 ráno...
Blbej Londýn...

reagovat
tazzz
18. srpna 2018, 09:52
0

15km přes město (Tábor) nebo 20km po okruhu a po dálnici.Střídám to podle toho,kde zrovna probíhají opravy silnic,které v podstatě probíhají kromě zimy pořád a podle předpokladu provozu.Normálně to jedu 15 až 20 minut,ale když mě táborští budovatelé světlých zítřků překvapí,rozkopou celé město a v ten samý moment si silničáři vzpomenou,že na pětikilometrovém okruhu je potřeba vyměnit 2km špatného asfaltu za nový,který nevydrží ani těch pět let,tak se z krátké projížďky stává anabáze srovnatelná s pražským provozem.

reagovat
STANLI
16. října 2018, 20:50
0

V Tabore uz kazdorocni rutina :/ Ja to mam 30km krasna cesta na jih od Tb, jenze ted probiha ,,oprava" mostu a objizdka je ponekud nepovedena :D nebo 35km kdyz to vemu po D3... Jen je to nudny :/ A kdyz mam naladu, vezmu to uplne zadem po vesnickach s krasnym asfaltem, skoro bez provozu, kombinaci ruznych zatacek a polomeru a to si uziju nejvic :) a clovek nemusi ani letet jak silenec :D

krab
18. srpna 2018, 09:54
0

Já taky asi půl hodiny až hodinu, podle toho co kde zrovna rozkopou nebo kde se kdo nabourá.
Užít si jde tak 20% trasy, což je náhodou ještě velmi dobrý a taky se dá měnit kudy jet, takže to tu a tam střídám.
A když to jde, mám to jen po schodech dolů a pustit si notebook :) Naštěstí dělám ve firmě s moderním myšlením, která práci z domova nepovažuje za flákání se...

reagovat
Mi
Michael777
18. srpna 2018, 10:31
0

Cca 14km na druhy konec prahy, naštěstí spíš proti směru dopravy. Cesta trva 25-35 minut. Bohužel část vede blankou kterou každý odpoledne zavřou a cesta zpět tak trvá úplně jiný hodnoty. Kdybych jezdil MHD, cesta trvá stabilní 1h a 10min .

reagovat
Trinom
19. srpna 2018, 09:55
0

To jsem nikdy nepochopil. K čemu je uzavřený tunel, když je špička? Tady v Brně naštěstí tunely nezavírají.

Vojtáno
21. srpna 2018, 13:10
0

Až zjistíš, proč je zavírají, tak dej vědět, moc by mě to zajímalo. U Blanky bydlím a mám pocit, že je spíš zavřená než otevřená, naposledy jsem se před "ní" seknul hodinu a půl, takže jsme vylezli z aut a navzájem se seznamovali a lamentovali nad debilitou těch kteří řídí provoz, celkem vtipná situace..:D

ma
martinw
21. srpna 2018, 13:27
0

Z bezpečnostních důvodů nechtějí aby tam stála auta. Skrz tunely musí být provoz plynulý.

Vojtáno
21. srpna 2018, 13:55
0

Aha, proto Patočkovu úplně zastaví, fronta je až na Vypich ke Kauflandu a pouští cca 10 aut co 30 minut! Pecka! Přičemž, když člověk sjede na Smíchov a zase zpět do tunelu tak naprosto plynule projede až do Holešoviček... Pořád to nechápu a potřebuju to vysvětlit víc...Sorry :)

beastar
21. srpna 2018, 14:25
0

Uvědomme si ale, že hlavním lékem pro pražskou dopravu bude úplné dokončení sítě nadřazených komunikací. Dokud budou dokončeny pouze dílčí úseky, může za nimi docházet ke kolapsům.

Důležitá část. Už když mi bylo asi 8 tak se mluvilo o tom jakej to bude ráj až bude ten okruh.... a vnitřní okruh hotovej. A kde nic tu nic. Tak snad aspoň na důchod se dočkám.

ma
martinw
21. srpna 2018, 14:29
0

Mě to brzy přestane bavit a vzdám se fulltime pobytu v kanceláři výměnou za nižší plat ale 2 nebo 3 dny homeoffice, jiný řešení nemám vhledem k cenám bytů v praze.

beastar
21. srpna 2018, 17:11
0

No tak teď kupovat byt je těžký:)) Teda jako není musíš bejt kamarád s tunelováním a mocenskou klikou. Jak si normální vobčan tak je to v háji. 4+1v širšim centru voe 10 mio... A ještě si nejde vybrat dlažbu:D To je pro Rusy a kyrgyzskou mafii....tak akorát dostupný.

Ju
Junior
21. srpna 2018, 22:17
2

buď 4+1 v Praze nebo zámek. Je Suis buzna Stropnický

St
StepanB
18. srpna 2018, 10:50
0

Sice to mám do práce 60 kilometrů, ale autem jezdím jenom občas. Vlaku ujedu tak o deset minut, navíc v autě se nedá spát. A ta trasa je zoufale nezajímavá. Kilometr od domova najedu na věčně plnou silnici 3 a pak na dálnici. Nic moc. Na to je auta vyloženě škoda.

reagovat
Michal88
18. srpna 2018, 11:16
0

No, zrovna dneska jsem do práce šel, tedy jel. :)

Do práce, když tedy nejedu rovnou na zakázku, to mám 54 km a dalších 54 km domů. Plus po zakázkách denně 20 - 150 km navrch k tomuto.


Cesta do práce mi trochu zevšedněla, protože z domu najedu téměř rovnou na dálnici a těsně před prací z dálnice sjedu. Naštěstí po jednotlivých zakázkách už to tak jednotvárné není, byť se mi to občas už sjednocuje... Ale pojízdná dílna holt nejezdí jen na jedno místo a to mě baví. :)

reagovat
Michal88
18. srpna 2018, 11:22
0

Jinak tu jednu trasu do sídla firmy jezdím od 30 minut do hodiny a půl, podle toho, jestli se strejček s Dáčkou v 80 km/h se smrtí v očích uvolí uvolnit levý pruh...

Pak si to občas 'krátím" přes "zkratky", které jsou delší, ale obvykle ne tak časově náročné. V tomhle je hodně dobrá on-line navigace i když se mě poslední dobou snaží tahat do kolony, na to jí ale kašlu a raději sjíždím i když pak zjistím, že to tak strašný není...

liška
18. srpna 2018, 11:30
0

4 dny v tydnu door2door 40 minut a cca 50 km, dyz dobre jede. Usek vm-brno. Spis me na tom sere ze se mi pri tech 20tkm rocne auta hrozne rychle omrzi, takze bych nejradeji menil tak po pul roce :)

reagovat
GanGreen
18. srpna 2018, 12:26
0

Teď po změně zaměstnání dojizdim asi 1km čas odhaduji do 2min. :D

reagovat
Liqid
18. srpna 2018, 12:30
0

Jsem poloviční řidič z povolání, každý den jsem na jiném pracovišti v rámci ČR. Cesta mi trvá v rozmezí jedné až dvou hodin. Výjimečně i déle. A jsem za to rád, opravdu nerad vzpomínám na dvouhodinové cesty přeplněným vlakem/busem za školních let. Ráno se v autě nasnídám, večer na večeřím, poslechu si nějaký ten music a hned mám lepší náladu.

reagovat
Testeuros
18. srpna 2018, 12:30
0

Cesta okolo patnácti kilometrů (okolo kvůli výjezdu z dvou lokalit), naneštěstí skrze ty (dnes) nejvíc rozkopané úseky Ostravy. A i přestože tudy nejezdím tak dlouho, tak mi to docela zevšednilo (no, s výjimkou toho klučiny, co si řekl, že dostane své kolo pod kola mého dopravního prostředku) v mém daily autě. Na druhou stranu je fajn nemít strach o to, jestli se (ne)najde nějaký hajzl, který by si chtěl na střeše vybít zlost.
Nejhorší na tom všem je vlastně to, že začátkem studia budu muset jezdit do centra - parkování krom placená parkoviště nulové, ještě k tomu v okolí mé cílové destinace zatracené R/A (parkoviště pro rezidenty). Už jen to je důvod, proč jsem cestování po Ostravě vzdal (minimálně dokud daná fakulta nepřijde s parkovištěm pro studenty, přičemž toho se asi nedočkám), jinak mám jízdu po městě (obzvlášť v Cabriu) docela i rád.

reagovat
Jakub Pospíšil
18. srpna 2018, 12:42
0

1800 metrů pořád rovně po Vinohradské. Pěšky, nebo tramvají. Auto bych na takový kousíček netrápil. Trochu mě mrzí, že si denne nezaridim, ale ono to v tom centru stejně není nic hezkého.

reagovat
Po
Pospis
18. srpna 2018, 13:45
0

Jezdím do práce 35 až 60 minut je to 42 km jedna cesta. Tři různé varianty, které kombinuji. Ježdění Integrou mě bavilo rok a půl . Na podzim jsem jí prodal... Ted jezdim na Moto, nebo s Golfem a vozikem (stavim barák). jo a baví mě to.

reagovat
spajda77
18. srpna 2018, 14:08
0

Do práce to mám 14-20 kilometrů v závislosti na trase a časově 15-20 minut. Je to hlavně po kroucených okrskách s možností si občas provětrat auto na dálnici, takže nezevšedněla. ;-)

reagovat
PepaSFI
18. srpna 2018, 14:09
0

do práce to mám asi 4 km, takže několik minut, do sousední vesnice, po nejhorší silnici jakou znám. Tedy obvykle, donedávna. Teď jezdíme objížďkou, asi 11 km, protože jsme se po mnoha letech ničení podvozků dočkali velkých oprav, jednak přímo té silnice a jednak stejně špatné cesty přes tu vedlejší vesnici. Vytěžujem vozidla, střídáme se, takže nejezdím pořád. Ale pořád mě to baví, po té objížďce dokonce víc protože je lepší a ohřeje se motor. Sice s lidma na palubě jezdím zásadně opatrně ale zas se nijak neploužím a v zimě to občas v zatáčce nechám trošku odhrábnout.
Teď jak jezdíme delší cestu, kolega vždycky začne pospávat a já se ohromně bavím. Jak když Takumi Fujiwara jezdí s kelímkem vody. Snažm se jet co nejrychleji a co nejplynuleji a sleduju jak se naklání a vyrovnává.

reagovat
nixx
18. srpna 2018, 14:57
0

Já to mám poslední 2 roky ideálně... 2 kilometry na kole takže 5-7 minut. Autem to mám asi 15 minut s vyjížděnim a parkováním takže autem jsem letos jel asi 2x ???? a pěšky bych nešel.

reagovat
Beny
18. srpna 2018, 15:18
0

25 Km, jedničková silnice, pár kilometrů rychlostky. 20 - 25 min ráno, jedna obec a jednou skrz město. Jde to i rychlejc, ale to je o papíry. :-)

reagovat
VK
VK
18. srpna 2018, 15:44
0

Podle toho odkud a jakou cestou 70/90 resp. 110 kilometrů, hodinu pět minu resp. přes hodinu půl.

reagovat
Stanley
18. srpna 2018, 15:57
1

Do práce cca 10 minut a furt mě to baví, často si trasu ještě prodloužím, ať jedu déle. Někdy to jdu pro zpestření celé pěšky, ale to je pak na hodinu a půl.
Kdybych měl dojíždět brutality jako hodinu tam a hodinu zpět, musí to být nutně auto, co baví. Jezdit to silným naftovým dostavníkem pro majitele rodin a staviče baráků je ztráta plných 18 dní ročně a ztratit tolik času nudnou jízdou si nemůžu při současné délce života dovolit :-)

reagovat
ro
rock
18. srpna 2018, 18:44
0

Asi 35 km.
Autem 25-45 minut podle aktuálního stavu brněnských ulic.
Na kole 1:10 h nejkratší cestou.
Hromadnou dopravou -včetně pěších segmentů- asi 1:30 h

Za těch >20 let mi to samozřejmě zevšednělo, ale vnímám to jako relax a vyčištění hlavy; nevadí mi to.
No a hromadnou dopravou nějak pravidelněji ani náhodou. Zabít denně tři hodiny a ještě riskovat, že mi při cestě ze zastávky bude horko / zima / zmoknu, tak to ani náhodou.

reagovat
dom
18. srpna 2018, 21:07
0

35 km. Ráno za 29 min, odpo za 42 min.
Vetší část trasy je rz barum rally. Když mě to nudí, jedu Troják a Tesák. Miluji dojíždění do práce

reagovat
briza
18. srpna 2018, 22:25
0

Mám to do práce cca 10m, takže nejvíc času mi zabere nazutí pantoflíčků...

reagovat
je
jerry
19. srpna 2018, 22:04
0

5 metrů z ložnice do pracovny:-)))

Irwinek
18. srpna 2018, 22:44
0

Lehce okolo 44 km , autem možnosti : a) 14 km k D11,19 km po dálnici, zbytek Praha, ; b) 9 km k D 10, 27km po dálnici, zbytek Praha ; c - e) 25 - 37 km okrsky zbytek Praha - čas cca 45 - 55 minut ( rekord 27 minut okolo 3 ráno )
Vlakem 40 minut + 15 MHD ( když to jede, jednou jsem jel domu 2 dny :-(
Na kole - 1,5 - 2 hodiny - v Praze hrozně zdržujou auta na úsecích mezi cyklostezkama
Pěšky - 5 hodin, ale to už nejdu celé, jen asi 25 km od konečné metra

reagovat
sheogh
18. srpna 2018, 23:00
0

Cca 5km... Obcas jdu i pesky:-) je to ostuda, jezdit toto autem, ale jsem proste lenoch

reagovat
Štěpán
19. srpna 2018, 00:52
0

Jako (nejen) řidič z povolání si užiju přes den řízení dostatečně.
A do práce jezdím většinou šalinou, když si chci číst a nebo na koloběžce/MHD, když si chci cestou z práce udělat výlet.
Brno je teď dopravně občas složitější, ale zatím se mi daří nikde moc nestát v kolonách pracovně během dne.
Naštěstí je brněnská MHD síť na dobré úrovni, takže mi nepřijde nic jako problém.
Tedy pokud není ještě před prázdninami a všechno je plné polonahých středoškolaček :)
Pak je to složitější... tedy s tím čtením.

reagovat
Caddy
19. srpna 2018, 19:42
0

cca 5 km, 10–15 minut (je to přes město, takže dle provozu). Beru to jako cruising, takže je mi to tak nějak fuk, asi to nezevšední, protože křížem krážem jezdit po městě je dost běžné a normální. Spíš mě serou neustálí brzdiči provozu. Jo a jezdím to jen někdy, často zůstávám doma a pracuji z bytu, občas jedu i MHD (ale to je tak na hodinu). Svým autem jezdím i služebně, když je třeba, zatím nikdo nemá kecy :) A zjistil jsem, že ani tak nezáleží na vzdálenosti a na trase, jako na autě. Jet nějakou obyčejnou plečkou je opruz i na těch 10 minut, ale když je pořádné auto, je to radost...extra bonus je cabrio, to dokaze nabit na cely pracovni den :)

reagovat
Neo5
19. srpna 2018, 20:09
0

Bydlím přesně v podhůří Nízkého Jeseníku a už několikátým rokem jezdím denně cca 70km (35km jedna cesta) do hanácké metropole (rozuměj Olomouc). Že by mě to přestávalo bavit se rozhodně říct nedá. Mám na výběr hned několik variant, které vycházejí +/- stejně, ale mají různý funfactor. Cesta mi obvykle zabere kolem 35-40minut když jedu příjemným tempem a rozumnou spotřebou. Rekord mám 20minut v plném provozu, ne s daily, ale s "tracktoy".. :-) (no co, vrtalo mi hlavou za kolik to jde dát)
V poslední době zkouším srážet spotřebu, takže jezdím nejklidnější variantou cesty.
Jestli mě to někdy leze na nervy, tak leda v zimě, kdy se spousta řidičů vydá na cestu, ale strach z trochy sněhu je paralyzuje natolik, že mají problém s jízdou na své straně vozovky a nechtějí umožnit předjetí.. Loni to už byl docela adrenalin i pro mě, když sypači upadl pluh a cesta byla pokryta cca 10cm sněhu.. :D

reagovat
ma
martinw
20. srpna 2018, 07:43
0

Po D4 jezdim na Prahu 5 cca. 25min jizdy - a samozrejme musite vyrazet v 6:00 rano jinak si v lahovicich nebo u barandaku pockate. Od 2020 pro me prestane D4 existovat protoze se zacne delat oprava Barrandrovskeho mostu - jako řešení pak vidím parkování ve Všenorech a do Prahy pěkně vlakem.

reagovat
Anorex
20. srpna 2018, 08:56
0

Denně dohromady 100km. Časově cca 40 minut jedna cesta garáž-parking. Vesele a nadšeně již sedmým rokem... :-)
Cca 10-15km se z toho dá trochu užít, jinak je to jízda ve vláčku s ostatními. Bus nepoužitelný, vymetá každou díru po cestě, takže jede 70-85 minut a ještě do centra města, odkud bych musel dalších 10 minut MHD k práci. Vlak by byl tak na dvě hodiny jedna cesta s přestupem courák-->rychlík... :-D

reagovat
wdave_t
20. srpna 2018, 10:04
0

8 minut pěšky ;)

reagovat
Mi
Mirean
20. srpna 2018, 11:09
0

Kazdy den jezdim 100km do prace, 100km z prace. 95% trasy je po dalnici, takze v idealni den to mam sfoukle za necelou hodinku. Bohuzel momentalne mam po ceste 3-5x rozkopanou dalnici, takze se to prodlouzi vetsinou na 1.5h, casto i 2h a obcas dokonce i na 3h.
Najezd a spotreba jsou celkem velke naklady - tankuju vzdy plnou (55l) jednou tydne a olej menim 3x rocne. Porad se to ale financne vyplati vice, nez se prestehovat bliz - i po secteni vsech nakladu na udrzbu auta jsem porad na polovine oproti bydleni v Praze. Pomaha tomu take to, ze vetsinou vozim nekolik dalsich lidi, kteri mi na naftu prispivaji - tudiz tu mam temer zadarmo.

Kdyby me rizeni nebavilo, asi bych se z toho slozil, ale kazdou minutu za volantem si uzivam, takze mi to nijak extremne nevadi ;)

reagovat
bobo23
20. srpna 2018, 12:17
0

Do práce to mám cca 9 km přes město. I se zastávkou na nabrání kolegy je to cca na 15 - 20 minut. Existují sice i dvě jiné varienty, ale i ty jsou přes město, ale po bočních ulicích a některé z nich jsou v dezolátním stavu. Takže trasu moc neměním. Jen si ji při návratu z práce prodloužím o nějaké 3 km na benzinku na kafe. Trasa samozřejmě zevšedněla, ale moc mi to nevadí.

reagovat
PB
26. srpna 2018, 11:04
0

8km.... obrnak s ridicem.. takze vlastne jako autobus, akorat si nemusim stipat listky :D

reagovat
martin_100
16. září 2018, 22:44
0

Do práce to mám 1200 metrů daleko a jezdím na koloběžce ;-)
Autem jen když je slejvák.

reagovat


Poslední komentáře

Poslední inzeráty

Ford Fiesta kupéčko v super tech. stavu !! 2003
Ford Fiesta kupéčko v super tech. stavu !!

2003 rok výroby
68 koní výkon
1 300 ccm objem

Chrysler Stratus 2.5V6 cabrio 2000
Chrysler Stratus 2.5V6 cabrio

2000 rok výroby
160 koní výkon
2 500 ccm objem

Ford Mustang Convertible GT 5.0 V8 310kW, 2017
Ford Mustang Convertible GT 5.0 V8 310kW,

2017 rok výroby
420 koní výkon
5 000 ccm objem

Toyota Corolla TS 2003
Toyota Corolla TS

2003 rok výroby
192 koní výkon
1 795 ccm objem