načítám data...

Historické formule na zasněženém Goodwoodu jsou bizarně úžasné

19. března 2018, 16:30 2 komentářů Dominik Valášek Novinky

Vzít na okruh historickou otevřenou formuli, ve kterém je pomyslným „rollbarem“ vaše vlastní hlava, chce velkou dávku odvahy. Vzít takovou formuli na okruh v mrazu a sněhu, chce ještě o dost víc odvahy.

zobrazit celou galeriiZobrazit galerii

Není výjimkou, že se nejrůznější automobilové a motocyklové závody ruší už při malém náznaku nepřízně počasí. Ne ale na každoročních závodech historických vozů v britském Goodwoodu. Zde se v rámci šestasedmdesátého ročníku Member’s Meeting sešli jezdci do prochladlého rána, kdy teplota nešplhala do plusových hodnot, a bezprostřední okolí tratě pokrýval sníh.

Takže co udělali odvážní piloti prehistorických formulí? Vůbec nic. Prostě pokrčili rameny, sedli do svých nevytápěných otevřených rakví a vydali se poměřovat síly do té nehostinné kosy.

Celkem se tímto způsobem odjely čtyři ranní závody. Konkrétně se jednalo o Hawthorn Trophy pro kategorii Formule 1 z padesátých let, dále Derek Bell Trophy pro litrová auta kategorie F3, Salvadori Cup pro prototypy z padesátých let a nakonec o Caracciola Sportwagenrennen pro předválečné otevřené vozy.

A přestože na poslední zmíněné štaci už sníh pomalu povoloval, pořád bylo vlivem nepřesvědčivé trakce o zábavu postaráno. Za otrlost jednoznačně velký klobouk dolů. Nejlepší momenty ze všech zmiňovaných závodů si můžete pustit ve videích.


Mohlo by Vás také zajímat

Pro přidání komentáře se přihlašte nebo registrujte

Komentáře

saage
19. března 2018, 16:55
0

Koukal jsem na to live s otevřenou pusou. Neuvěřitelně zábavná podívaná. Asi jak píšeš.. se divím, že se s těma koulema vejdou vubec dovnitř těch aut. Jsem rád že si tohoto závodu všimnul aspoň Autíčkář, ostatní motoristické weby mlčí.

reagovat
beastar
20. března 2018, 14:30
0

Do kterého auta by sem nikdy nesedl?
Do formule z dřevních dob motorsportu. Takže se na to nemůžu ani koukat. :)) Je to tak se zabít. Já prostě potrebuju střechu a ideálně kolem sebe hromadu trubek...

reagovat


Poslední komentáře