načítám data...

Esoterický koncept Kia Telluride jde do výroby, o vaše čakry se ale starat nehodlá

15. ledna 2019, 11:17 Viola Procházková Novinky

Největší SUV značky přinese zejména moře prostoru. Technicky od něj nic nového nečekejte.

zobrazit celou galeriiZobrazit galerii

Bude to normální auto pro lidi, žádný vyslanec New Age. Třikrát sláva!

Před třemi lety jsem příliš nevěřila, že se almara s nabubřelým kukučem dostane do produkce ale za to může spíš přirozený pesimismus. Ve skutečnosti je současná doba pro výrobu podobných vozidel více než ideální. SUV pro všechny, od trpasličích až po velikost XXXL! Že se Telluride skutečně začne prodávat, je známo už nějakou dobu, otázkou tedy zůstávala jen její produkční podoba. 

Osobně musím přiznat, že co do vnějšího designu se mi sliby líbily více než skutečnost. Koncept s mnohem přímočařejší podobou hlásal prostou životní filozofii “no f*cks given”. Naprosto však chápu, že výsledná vizáž lépe zapadá do portfolia značky i do obecného vnímání toho, jak má vypadat moderní auto. Jen odlišení od všech ostatních amerických SUV už nebude tak snadné. Ale koho to pálí, když KIA pravděpodobně nabídne výhodnější cenu než Lincoln či Cadillac a pod kapotou bude mít vcelku výkonný benzinový šestiválec o objemu 3,6 l. Koneckonců, tady jde hlavně o prostor (uveze až 8 cestujících) a o styl. Žádné technické výkřiky nečekejte. Asi i proto bylo auto poprvé představeno na newyorském Fashion Weeku v září loňského roku.
Teď už vám nejspíš došlo, že Telluride cílí na americký trh a starý kontinent zase ostrouhá…

Interiér a výbava nejvtšího SUV značky je patřičně luxusní, z wellness péče o posádku ovšem sešlo. Žádné léčivé světlo, žádné detektory vitálních funkcí, žádné duchovní osvícení. Regeneraci svého organismu budete muset nadále realizovat v lázních, fitness centrech či ve své oblíbené nálevně. 


Mohlo by Vás také zajímat

Pro přidání komentáře se přihlašte nebo registrujte

Komentáře

Inženýr
15. ledna 2019, 14:20
1

Nevypadá to špatně. Čím více modelů na trhu, tím lépe. Taky se mi líbí, že se Kia snaží nabídnout luxusnější modely (Stingerem počínaje), a tím postupně zvyšovat image, přestože nepatřím zrovna mezi fanoušky korejských aut. Jedině ten předek by mohl vypadat jinak než starší Cadillaky, ale pořád lepší než nasadit jeden univerzální čumák na celou modelovou řadu.

reagovat
Autíčkový Jelen
15. ledna 2019, 16:42
1

Já v tom vidím spíš Ford Explorer/Expedition. Ale líbí se mi.

Pe
Pepin
21. ledna 2019, 23:54
0

Já zase v bočním profilu od B sloupku dál a především v zádi (tam až nestydatě přiznané) vidím Volvo XC90. Možná delší zadní převis při bočním pohledu lehce evokuje (což je v dané souvislosti docela vtipné sloveso, i když o několik řad níže) Range Rover. Jak už řekl kolega, nevypadá to špatně. Vlastně by mi to vůbec nevadilo. Jako "alternativní totéž" úlohu splňuje beze zbytku.

reagovat


Poslední komentáře