načítám data...

Autíčkář na lovu 04/2012

S dalším týdnem přichází další pětka z československých bazarových luhů a hájů. A jelikož jste si minule stěžovali, že to byl už doslova úlet, přistaneme ve 4. pokračování zase...

Zobrazit galerii

S dalším týdnem přichází další pětka z československých bazarových luhů a hájů. A jelikož jste si minule stěžovali, že to byl už doslova úlet, přistaneme ve 4. pokračování zase nohama na zemi. Tedy, na poměry šílených redaktorů autíčkáře.

Audi S2 Coupé

Oturbená čtyřkolka za 100.000 nemusí být nutně jen Impreza GT, čehož důkazem budiž náš první dnešní tip. Spatřit někde v inzerci Audi  S2 je jev velmi neobvyklý. Spatřit Audi S2 za sumu menší, než 100.000 Kč, to je pak událost dějící se s frekvencí střídání dob ledových. Ve Zlíně je ovšem (pravděpodobně) jedna z nejlevnějších Audi S2 na prodej. Dokonce prý nebouraná a s novou STK. A o co že vlastně jde? S2 Coupé je přímým pokračovatelem legendárního coupe Quattro, s nimž sdílí pětiválec 2,2 litru dopovaný turbodmychadlem, který ze sebe vytlačí 220 koní. I přes docela vysokou hmotnost atakující 1,5 tuny to však v kombinaci s pohonem 4x4 stačilo na začátku 90. let ke stovce pod 6 sekund. S2 se od svých slabších sourozenců vzhledově prakticky neliší a v dnešní době se z ní stal výstavní sleeper. Výbušné výkony si ale žádají i výbušné manýry obsahu peněženky a krom typické audinovské nedotáčivosti nepotěší S2 ani řízením, jež je opatřeno posilovačem s proměnným účinkem. Řidiči proklínali jeho lehkost a tupost před 20 lety stejně jako dnes. Jenže mít raritní S2 za 100 tyček vůbec není k zahození…

http://www.sportovnivozy.cz/24561-audi-s2-coupe-quattro-zlin

Alfa 33 SW 4x4

Třetí Alfa ve čtvrtém pokračování autíčkáře na lovu. Že bych si chtěl odčinit ty Brery z Epic Wins 2011? Ne, zkrátka jsou jen na prodej stále nějaké zajímavé Alfy (a co teprv BMW, které dnes budou zastoupeny rovnou ve 3 kusech). Tentokrát přinášíme odkaz na aukro, kde se draží Tři-a-třicítka v nepříliš časté variantě s pohonem 4x4. Krom toho, že je za pár šupů, by dokonce měla být i ve stavu pojízdném a přesunu schopném. Práce na ni bude určitě dost, ale 33 je Alfa z doby, kdy Alfy stály za to!

http://aukro.cz/alfa-romeo-33-stw-pohon-4x4-rarita-jezdici-i2058970410.html

Nissan 350Z

Nissanů 350 se po bazarech a inzertních serverech válí spousta, tak co tu dělá? No, tohle stříbrné japonské auto, které vypadá jako sporťák, ale duší je spíše obhroublý daily driver s příchutí GT, tohle auto, co má pod kapotou šestiválec jehož zvuk spolehlivě otočí hlavy polovině lidí ve městě, tohle auto, jehož cena většinou začíná trojkou, tak tohle to se prodává za 235.000 Kč. Není to tuzing, nevypadá nijak zničeně, dokonce to není ani importovaná US verze, která je svými vlastnostmi pro typického Evropana rozhodně méně přitažlivá, než varianty odladěné přímo pro zdejší trh. Kdo jste z okolí Zlína, běžte to omrknout a pak nám dejte vědět. Vypadá to nadmíru zajímavě. Jo a společně se Zetkem rovnou omrkněte i tu S2.

http://auto.bazos.cz/inzerat/13860117/Nissan-350Z-2004.php

BMW M5 E39

Představte si následující situaci. Na zahradě vám parkuje BMW M5 E34 a tu se zjeví kouzelný dědeček, který vám nabídne, že místo E34 se bude na dvorku tetelit mladší predátor generace E39. Brali byste to, že? Kouzelní dědečkové sice neexistují, ale M5 E39 za cenu M5 E34 ano. A kupodivu má okna, kola, střechu, vlastně vypadá naprosto celistvě a kompletně. Já už jen doplním, že E39 je (nejen) pro mne tou nejdokonalejší řadou 5, kterou svět kdy poznal. Samotná M5 E39 pak byla nejrychlejším sedanem své doby – pokud nechám promluvit čísla, bude to 5.0 V8, 400k, 500Nm, 5,3s! Nevýhodou bývá, že eMkové bavoráky mají často tendenci sežrat svého provozovatele i s ponožkama, tím spíš, pokud se jedná o eMko na základě manažerského sedanu. Ani prodej z finančních důvodů nezní zrovna povzbudivě. Jenže cenový odstup od dalších E39 se jeví jako dostatečný pro pokrytí prvotního servisu.

http://www.sportovnivozy.cz/24624-bmw-m5-e39-pardubice

BMW Z3 Coupé 2.8 & M Coupé

A na závěr jeden inzerát s bonusem, aneb dvě mouchy jednou ranou. O Mnichovské tenisce jsem před Vánoci s chutí napsal oslavnou ódu do rubriky bazarový snílek a nyní se stejnou chutí postuju tenhle dvojtip. První kupé tvoří pomyslný spodek nabídky – samozřejmě myšleno v rámci Zetkových kupé. Tmavě zelená Z3, jejíž karoserii výtečně doplňuje béžový interiér, má pod kapotou osvědčenou a neutahatelnou řadovou šestku 2.8, původ v ČR, dohladatelnou historii a hlavně je nebouraná. Navíc je na prodej za velmi příjemnou sumu – níže už je v ČR pouze jedna červená hrůza rozbitá jak poválečné Drážďany. Zet-trojek se v provedení kupé vyrobilo velmi málo a ceny na západ od nás už začínají povážlivě stoupat – máloco jde sehnat pod 8.000€ – nechci vám radit, ale cosi mi říká, že právě teď nastává pravý čas na pořízení (pokud nám EU nezkrachuje). Pakliže by bylo více peněz na utrácení a úměrně tomu by přibyly i chlupy na jazyku, doporučuji linknout na odkaz pod modrým kupé. Tenhle drobeček je totiž rovnou slayer z divize M, kteréžto jsou v našich končinách na prodej jen pár krát do roka. Svých 320 koní káže skrze samosvorný diferenciál a chlupy na jazyku je třeba mít proto, že žádné ESP ani podobní záchranní trpaslíčci se v té divné věci jaksi nevyskytují. Inzerovaný kousek byl pravděpodobně užíván tím správným způsobem, neb disponuje užitečnými upgrady jako podvozek KW nebo brzdy AP racing. Pokud do toho půjdete, nezapomeňte si do přihrádky před spolujezdcem dát dopis na rozloučenou s textem "live hard, die young".

PS: Nebýt sráč a nemít touhu protáhnout MX-5 v následující sezoně skrz Miata Cup a nějaké slalomy, už by mi ta tmavě zelená krasavica říkala pane!

http://www.sportovnivozy.cz/23446-bmw-z3-28-praha

 http://www.sportovnivozy.cz/24577-bmw-z3-m-coupe-bratislava

 

A jak s vám náš výběr zamlouval tentokrát?

 

 

 

 

 

 

 

Nelíbí se Vám reklamy, ale líbí se vám články?
Podpořte nás, pořiďte si VIP členství a užijte si autíčkáře bez reklam.


Mohlo by Vás také zajímat

Pro přidání komentáře se přihlašte nebo registrujte

Komentáře

Ti
Timur
23. ledna 2012, 20:25
0

Tak proč Alfě nezvednout cenu tím, že jí profláknete,... 8-D
Slintám nad ní už co se na tom Aukru objevila; 33ka SW; jeden z mých snů; prostě krásná,...

reagovat
Sn
Snowman000
23. ledna 2012, 20:47
0

Fakt diky...poviete mi ako mam teraz prestat myslet na tu M5? :(

reagovat
Pa
Pan Katastrofa
23. ledna 2012, 21:04
0
reagovat
On
Ondra
23. ledna 2012, 21:15
0

Pan Katastrofa: krásný kousek, taky bych si dal říct :D

reagovat
Bo
BobAsh
23. ledna 2012, 21:45
0

Land Rover je solidní, toho možná dáme příště...

reagovat
ha
haselzde
23. ledna 2012, 21:45
0

No ta M5 to je pecka, ale uprimne, koupil by jste si ji nekdo za low prize? Ja dokud bych nevidel komplet historii a slysel ze je vsechno na prvni pohled super od znalce M vozu tak bych to neriskoval

reagovat
Im
ImolaRot
23. ledna 2012, 22:46
0

Jen trochu nesouhlaím s tím, že BMW M "má často tentenci" sežrat provozovatele i s ponožkama.... - pokud myšleno co do spotřeby tak určitě ne, a pokud asi spíše myšleno co do servisu a poruch, tak z vlastní dlouholeté zkušenosti a zkušeností opravdu mnoha známých s různými BMW M, různého stavu, různého stáří, bych to s nimi rozhodně nijak černě neviděl ´-) ...ale tak třeba jinde sloužej Mka hůř než v mých známých krajích :) Každého věc na co, jak, a jak dlouho bude takový vůz využívat.... tomu nechť přizpůsobí výběr na cenovém žebříčku, takže M5 E39 za 160k? proč ne?, na druhou stranu jen brrrr... oklepat se a ruce pryč, ale změníme-li úhel pohledu a preference, může to tak být i u top kusu třeba za 500k i víc... každé auto má svého (spokojeného) kupce a majitele.... ...jde jen o to, zda se najdou..., je to trochu jako s ženskou :))

reagovat
Va
Vavris
23. ledna 2012, 23:36
0

Ta věta se mi nepovedla, když si to teď čtu zpětně. Původní myšlenka byla napsat buď "podezřele levná Mka mají tendenci" anebo něco na způsob, že u M5 za 160.000 nelze očekávat provozní náklady jako u 328Ci za 160.000, a nakoenc jsem nenapsal ani jedno, a možná zbytečně tu větu napružil...

Každopádně budu trochu oponovat, protože eMkové BMW rozhodně žádní provozní čajíčci, které uservisuje průměrně vydělávající člověk, nejsou.

reagovat
Ma
Martin
24. ledna 2012, 07:40
0

No jo, 33 byla mým snem už dávno, jen se mi víc líbila jako sportwagon, a ve žluté bavě. To jsem tenkrát uvažoval o koupi nové :-)) Jinak M5, ale korunky mi teď stačí tak jen na to, abych si na sezonu připravil své RC ( no moc se nesmějte, je to kupodivu docela ranec :-(

reagovat
se
sedmicku
24. ledna 2012, 08:07
0

U té M5 je nižší cena, než by plno lidí očekávalo kvůli motoru, přecejenom 4.0 V8 taky rádo papá, spotřebuje mnohem víc oleje a i údržba je celkově nákladnější...proto se podle mě auta s takovými motory prodávají za takové ceny. Je to tak i u mercedesu a ostatních.

Každopádně nejvíc mě chytla ta M5 a pak ta zelená Z3 (ikdyž jsem na Z3 nečetl moc dobrého) :)

reagovat
Va
Vavris
24. ledna 2012, 09:29
0

sedmicku: No, ona byla Z3C na svou odbu vlastně takový obstarožní poslepovaný bastard za velké peníze se zadní nápravou ještě z E30, jenže právě v tom jsou její největší zbraně. Je to hrubé auto, extrovertní, nevychované... A tohle je přesně to, co v dnešní době chybí.

reagovat
Bo
BobAsh
24. ledna 2012, 10:54
0

sedmicku: Nicméně pořád je to zdaleka nejlevnější M5 co je u nás k dostání, a o to tady jde. Normálně o M5 sice platí to, co píšeš, ale zároveň je to natolik výjimečně dobrý auto, že jsou pořád (relativně) drahý a myslím, že ty který jsou v pořádku (kterej je čím dál míň) budou drahý vždycky.

reagovat
Ne
Nedy
24. ledna 2012, 11:35
0

Dneska je to opravdu nářez! Dovedu si představit, že bych si koupil všechny (kdyby to jen trochu šlo). Ta M5 za tu cenu je lákavá, ale cena je opravdu podezřelá...

reagovat
ha
haselzde
24. ledna 2012, 12:28
0

sedmicku: neber to jako ryjpani, jen opravuji ze M5 ma 5.0 :)
Vavris: s popisem Z3 krasne souhlasim, jenze kdyz ona je taaaaak strasne hnusna :( :-D

reagovat
se
sedmicku
24. ledna 2012, 13:02
0

haselzde: máš recht, po chvilce jsem si toho taky všiml :)

vavris: taky se mi líbí surový auta, účelný a klidně vzdorovačný

bobash: bavoráky si celkově drží až šíleně hodnotu, ale vzhledem k tomu jak dobrý bmw jsou mi to nevadí a holt na to člověk musí mít :)

reagovat
Co
Colombo
24. ledna 2012, 17:58
0

E34 bych za e39 nevyměnil, leda tak za e28 v černé perleti, tudíž se přikláním k Alfě, navíc 4x4 je pro mě objevení ameriky..

reagovat
ri
riderhenry
25. ledna 2012, 01:34
0

Vavris: Ja se divim, ze te ta MX-5 vubec jeste vozi - ja byt na jejim miste, tak uz se na tebe vykaslu :D To te to uz tak rychle tahne pryc? :)

reagovat
On
Ondra
25. ledna 2012, 07:27
0

riderhenry: Děkujeme za tisící komentář celkově na této stránce :) A hned rýpnutí do Vavrise, to se mi líbí :D

reagovat
Ma
Martin
25. ledna 2012, 08:08
0

Tak jsem s potěšením zaznamenal, že na Nissan není žádná odezva :-))
Být to starý Skylane 33, 34, asi by to vypadalo jinak :-)))

reagovat
On
Ondra
25. ledna 2012, 11:22
0

Martin: No, ono Zetko není špatné, ale popravdě mi ani nikdy nepřišlo, že by to mělo být něco úžasného, i když jej média vždy opěvovala. Osobně mi daleko více sedl třeba Hyundai Genesis Coupe, to je opravdu velmi dobré auto.

reagovat
or
oreille
25. ledna 2012, 12:58
0

Alfa 33 - hnije rychlejsie nez stihne clovek povedat hnij, (mal som jednu 1,7 8V po facelifte) a rozkvitla behom 2tyzdnov ako pucik jarny.
Motor bol fajn ale inak ruky prec podla mna - ked uz tak najst 16V verziu

reagovat
Ma
Martin
25. ledna 2012, 13:25
0

Ondra: mně se prostě nelíbí :-)) navzdory všemi tisky vychvalovaným výkonům a jízdním vlastnostem se mi prostě nelíbí, ale přesto jsem čekal alespoň nějakou odezvu :-))

reagovat
ri
riderhenry
25. ledna 2012, 14:27
0

Tak to jsem urcite neco musel vyhrat, navic se zapsal do historie :D

reagovat
Me
Meďák
16. února 2012, 12:37
0

Zetko měl kamarád ve 3L verzy,a musim říct, že jsem od toho čekál víc. Je pravda, že si s tím člověk ablbne, ale to je tak vše ;-) Když jsem viděl S2 začlo mi bušit srdce :-P

reagovat


Poslední komentáře

Poslední inzeráty

Ford Fiesta kupéčko v super tech. stavu !! 2003
Ford Fiesta kupéčko v super tech. stavu !!

2003 rok výroby
68 koní výkon
1 300 ccm objem

Chrysler Stratus 2.5V6 cabrio 2000
Chrysler Stratus 2.5V6 cabrio

2000 rok výroby
160 koní výkon
2 500 ccm objem

Ford Mustang Convertible GT 5.0 V8 310kW, 2017
Ford Mustang Convertible GT 5.0 V8 310kW,

2017 rok výroby
420 koní výkon
5 000 ccm objem

Toyota Corolla TS 2003
Toyota Corolla TS

2003 rok výroby
192 koní výkon
1 795 ccm objem