načítám data...

2012: Odyssea chudého petrolheada II.

Když jsem odpoledne seděl ve vlaku do Havířova, slíbil jsem vám pravidelné reporty z cesty. Bylo mi jasné, že minimálně někteří z vás (ví víte o kom mluvím) se těší na historky o BobAshovi zoufale stojícím u krajnice vedle páru plivajícího minivanu. Minimálně jeden z Vás, který také ví, o kom mluvím, určitě doufal, že se nakonec Aerostar ve vzteku pokusím zapálit a vzplanu sám.

Zobrazit galerii

Když jsem odpoledne seděl ve vlaku do Havířova, slíbil jsem vám pravidelné reporty z cesty. Bylo mi jasné, že minimálně někteří z vás (ví víte o kom mluvím) se těší na historky o BobAshovi zoufale stojícím u krajnice vedle páru plivajícího minivanu. Minimálně jeden z Vás, který také ví, o kom mluvím, určitě doufal, že se nakonec Aerostar ve vzteku pokusím zapálit a vzplanu sám.

Pro vás všechny mám tedy smutnou zprávu. Na reporty z cesty nedošlo nikoliv proto, že bych snad měl plné ruce práce s řešením problémů. Bylo to tím, že celá cesta uběhla tak rychle a bez problémů, že jsem napsání příspěvku odkládal tak dlouho, až jsem se ocitl doma. Minivan za pět tisícikorun urazil 250 kilometrů dlouhou cestu bez zaváhání, ručička teploměru se nedostala za písmeno "M" ve slově "NORMAL" uprostřed stupnice a drobné detaily jako servo kňučící nad nedostatkem ATF nebo podivné zvuky z přední nápravy se vyřeší, až k tomu bude vhodnější chvíle. Spálil jsem odhadem 25 litrů benzínu a cesta trvala zhruba 4 hodiny, včetně zastávky v nejmenovaném nábytkářském obchodním domě za účelem nákupu jakýchsi nesmyslů do domácnosti.

Ale aby to nebylo jen samé zklamání, mám pro vás poučení č. 1:

Až budete někdy kupovat starý automobil, vybavený podomácku zbastleným imobilizérem a původní majitel vám bude názorně předvádět jako deaktivaci, DÍVEJTE SE POŘÁDNĚ. A když to neuděláte a budete zoufale volat o pomoc a radu, ujasněte si alespoň, co kdo myslíte pojmem "přiložit naplocho". Pohledy dvou lidí na stejný pojem se totiž mohou lišit o 90°, což má za následek paniku – nechybělo mnoho a původní majitel si za mnou musel udělat výlet do Ostravy…

A poučení číslo 2? Kupujte nesmyslná auta za babku. Nejenže je to zábava a dobrodružství, ale hlavně utratíte málo peněz a získáte spoustu užitku…

Více se ale dozvíte v dlouhodobém silničním testu, se kterým začneme co nevidět.

Nelíbí se Vám reklamy, ale líbí se vám články?
Podpořte nás, pořiďte si VIP členství a užijte si autíčkáře bez reklam.


Mohlo by Vás také zajímat

Pro přidání komentáře se přihlašte nebo registrujte

Komentáře

Fe
Fernie
02. srpna 2012, 00:26
0

Gratuluju, stal ses majitelem Fordu. Vlastně, upřímnou soustrast :-)

reagovat
Bo
BobAsh
02. srpna 2012, 00:29
0

Majitelem Fordu jsem byl už předtím, pořád mám to rozstřelený Mondeo :) A když nad tím tak přemejšlím, tak Ford je u mě zdaleka nejčastější značka:
Cortina
Taunus
2x Granada
2x Capri
Sierra
Tempo
Transit
Galaxie
Torino
Mondeo
Aerostar

A pokud by se to počítalo jako Ford, tak ještě Mercury Monarch...

Fe
Fernie
02. srpna 2012, 00:38
0

Počítalo, můj Lincoln je taky Ford. Občas mu tak i nadávám, když mě sere... :-)

Co
Colombo
02. srpna 2012, 20:52
0

FixOrRepairDaily. Jinak hodně štěstí, neb to nejhorší tě teprv čeká-nefunkční registr..

reagovat
Bo
BobAsh
02. srpna 2012, 23:56
0

Pokud jde o ježdění autem v polopřevodu, je můj osobní rekord tuším dva roky. Než ho překonám, tak to třeba dokážou rozchodit... Plýtvat svým časem kvůli neschopnosti úředníků nehodlám.

Ne
Nedy
09. srpna 2012, 18:15
0

Takový dotaz, proč jsi kupoval minivan? A rozstřelený Mondeo? Vím, že jsi někde psal, že sis koupil rozmené auto. Co se stalo?

reagovat
Bo
BobAsh
09. srpna 2012, 18:19
0

Rozstřelené Mondeo je dlouhá a stará historie, bylo to jediné auto, které jsem kdy koupil z nutnosti a praktických důvodů (je to 2003 TDCI), ale jak už to tak rozumných kroků v životě bývá, nakonec z toho byl největší průser :)

Minivan jsem si koupil proto, že stál pět tisíc, hrabe správnými koly, je úžasně pohodlný a má překvapivě moc z charakteru starých "amerik". Po pravdě se mi z něj v úterý moc nechtělo přesedat do novinářského cee'du, jakkoliv je ten Korejec skvělé auto.

Co nejdřív bude následovat o Aerostaru nějaký další článek.

Ne
Nedy
10. srpna 2012, 06:50
0

Škoda toho Mondea. Máme 2005 TDCI kombi a je super! Na článek o Aerostaru se těším. Považoval jsem ho za ameriku z "temného období", tedy nic moc. Rád se nechám překvapit...



Poslední komentáře

Poslední inzeráty

Buick Skylark GS 1972
Buick Skylark GS

1972 rok výroby
250 koní výkon
5 700 ccm objem

Ford Mustang V8 289 CUI, automat 1966
Ford Mustang V8 289 CUI, automat

1966 rok výroby
220 koní výkon
4 700 ccm objem

Chevrolet Aveo LPG,KLIMA 2008
Chevrolet Aveo LPG,KLIMA

2008 rok výroby
92 koní výkon
1 400 ccm objem

Chevrolet Blazer K5 1981
Chevrolet Blazer K5

1981 rok výroby
100 koní výkon
6 200 ccm objem