načítám data...

Vrátí se Duetto?

01. března 2010, 19:12 3 komentářů Vojta Dobeš Novinky

Říká se, že kdo nikdy nevlastnil Alfu Romeo, není opravdový petrolhead. Alfy vždycky nabízely italský temperament a sportovní charakter, měly charisma které vás dokázalo přenést přes chvíle,...

Říká se, že kdo nikdy nevlastnil Alfu Romeo, není opravdový petrolhead. Alfy vždycky nabízely italský temperament a sportovní charakter, měly charisma které vás dokázalo přenést přes chvíle, kdy jste nejen proklínali ten zatracený krám, ale také slibovali vendettu všem jeho tvůrcům, od šéfkonstruktéra až po posledního dělníka a jejich rodinám do pátého kolene. Co má ale petrolhead a nadšený řidič dělat dnes, pokud nechce obtloustlé monstrum s předním náhonem ani nóbl verzi malého Fiatu a umělecké dílo jménem 8C si nemůže dovolit?

Zatím mu nezbývá než čekat a doufat. Doufat, že se skici vydané designérským studiem Pininfarina promění ve skutečnost a že společnou oslavou výročí, století Alfy Romeo a osmdesátin Pininfariny, skutečně bude návrat slavného roadsteru Duetto.

196737172

Studio Pininfarina dnes zveřejnilo druhou skicu, který by se mohl objevit naprávě začínajícím autosalonu v Ženevě. Z obou obrázků je jasně patrná inspirace Alfou Duetto a pokud můžeme soudit podle jejich proporcí, vypadá to, jako by se s novým modelem měl kromě štíhlých tvarů vrátit i zadní náhon. Vzhledem k současným problémům značky Alfa Romeo i celého koncernu Fiat je ale představa zbrusu nové platformy se zadním náhonem možná až příliš optimistická. Samotnému návratu Duetta jako druhého, levnějšího kabrioletu stojícího v hierarchii značky pod větším Spiderem ale nasvědčují i dřívější prohlášení šéfů Alfy Romeo.

353524794

Výkonný ředitel Antonio Baravalle mluvil v roce 2007 o tom, že by chtěl do modelové řady Alfy Romeo přidat "malý, kompaktní a velmi nízký roadster, přesně jako bývalo Duetto" a že by rád oslavil století značky právě tímto novým modelem. Jeho nástupce, Luca de Meo, zase prohlásil, že "pokud by měla Alfa Romeo postavit model ve stylu retro, podobný jako Fiat 500", neváhal by oživit právě Duetto.

Možná je na čase, aby někdo v Hollywoodu začal přemýšlet o remake Absolventa…

Nelíbí se Vám reklamy, ale líbí se vám články?
Podpořte nás, pořiďte si VIP členství a užijte si autíčkáře bez reklam.


Mohlo by Vás také zajímat

Pro přidání komentáře se přihlašte nebo registrujte

Komentáře

Ch
Charger
01. března 2010, 19:50
0

Alfa by to oživení potřebovala jako sůl. Když se člověk podívá na ty úžasné srdcervoucí auta, která kdysi produkovala a porovná to se současnou nabídkou, tak se mu chce až brečet.

reagovat
xj
xj
02. března 2010, 00:18
0

No, můžu znít zaujatě (a také samozřejmě jsem), ale vím přesně kam je mířeno frází "obtloustlé monstrum". Nicméně, ať už je to těžké auto nebo není, snad 90% alfistů ho miluje nebo aspoň obdivuje. Navíc modelový rok 2008 nějakých pár desítek kilo shodil a není o nic těžší než konkurenti ve stejné třídě. Neslyšel jsem jediné výtky k jízdním vlastnostem, ba naopak! Každý, kdo ji koupí, je prostě nadšený a dostává gratulace od ostatních alfistů, to přeci nemůže být špatně, no ne? :-)

reagovat
Va
Vavris
12. března 2010, 11:58
0

Ano, ano, ano. Tohle Alfa potřebuje! Duetto by bylo to pravé oživení ducha Alfy Romeo, který mi v současném portfoliu chybí. Kěž by se to dotáhlo k sériové podobě. A kéž by to hrabalo zadními koly, což naznačuje způsob uložení motoru :) Už je prostě čas, aby zase jednou vznikla Alfa, které odevšad stříkají emoce. Spojení tohoto konceptu s nějakým příslušně výkonným multi-airem, ideálně ještě s posunutým vrcholem výkonu o nějakou tu tisícovku otáček výš, to by bylo... ahhhh... :))

reagovat


Poslední komentáře

Poslední inzeráty

Ford F150 RANGER 1980
Ford F150 RANGER

1980 rok výroby
180 koní výkon
5 800 ccm objem

Moskvič Ostatní Šlapací 1978
Moskvič Ostatní Šlapací

1978 rok výroby
1 koní výkon
0 ccm objem

Peugeot 307 JEN 60 000 NAJETO ,automat 2002
Peugeot 307 JEN 60 000 NAJETO ,automat

2002 rok výroby
107 koní výkon
1 600 ccm objem

Lincoln Town Car 4.6 V8 Signature 2003
Lincoln Town Car 4.6 V8 Signature

2003 rok výroby
239 koní výkon
4 601 ccm objem