načítám data...

Které auto se k vám nejvíc hodí?

Krásu automobilů obdivujeme odjakživa. Přemýšleli jste však někdy, který automobil by vám nejvíce slušel?

zobrazit celou galeriiZobrazit galerii

Znáte to. Když se vám něco líbí, neberete ohledy na názory ostatních. Dokonalým příkladem je oblečení. Co na tom, že vám kamarádi říkají, že v té kožené bundě vypadáte jako pochybný živel, když vy ji máte tak rádi. Nebo kapsáče. Znám mnoho lidí, kteří je vyznávají pro jejich pohodlí a praktičnost, a jakkoli si myslím, že takové kalhoty nepatří než do lesa nebo na túru po horách, jejich oděv neodsuzuji, určitě mají důvod, proč jej nosí. Proč by jinak tolik lidí ve městech nosilo outdoorové oblečení, kdyby se v něm necítili dobře? Přece není každý, kdo nosí softshellovou bundu i do práce, zapálený turista, který si akorát odskočil do kanclu ze svého bivaku v horách.

Někomu vyhovuje, když zůstane nenápadný, jiný si libuje ve výstředním ošacení dle posledních trendů, ale třeba i nadčasově s elegantně oblečený mladý muž (neplést si s dnes módním stylem hipster-gentleman s pestrobarevnými ponožkami a přehnaným důrazem na ono povrchní ‚gentlemanství na efekt‘) dnes bude budit přinejmenším pozornost.

Stočíme-li řeč konečně do vod, které jsou nám nejbližší, takový běžný crossover je vlastně něco jako outdoorové oblečení. 99% času vozíte zbytečný pohon čtyři krát čtyři a velká kola, kteréžto vymoženosti techniky omlouváte mezi kolegy suverénním prohlášením, že na horách se čtyřkolka prostě hodí. Pořídíte-li sobě rozumný naftový kombík, nebudete u nás vypadat vůbec divně, vlastně snadno zapadnete do davu, i když jinde ježdění kombíkem znamená, že máte buď rodinu a malé děti, nebo provozujete zálibu, pro kterou potřebujete spousty přepravního prostoru. Zkrátka a dobře, posuzování lidí podle aut se nevyhneme asi nikdy.

Dnes nás ale zajímá něco jiného. Představte si, že na ulici uvidíte pohlednou ženu v elegantních šatech, s krásnou kabelkou a velkými slunečními brýlemi. Jistě upoutá vaši pozornost. Ale jaké auto by takové ženě slušelo? Bude to výstřední italská pětistovka, šarmantní francouzský hatchback nebo větší německé SUV? A co Porsche Boxster? Opět prosím, nebavme se o tom, co si pomyslíte, když mladá dáma vystoupí z perleťové X6. Předsudky stranou, bavíme se o slušivosti a vkusu.

Podobných situací bychom dokázali vymyslet spoustu. Jistě se ale shodneme na skutečnosti, že volba oblečení odráží osobnost člověka a nejinak je to s auty. To, jak vidíte sami sebe, může být odlišné od názoru druhých, ale odrazí se to naprosto všude. Výsledkem je nezaměnitelný osobní styl.

Jaké auto tedy odráží váš osobní styl? Který vůz perfektně doplňuje vaši osobnost a vkus a tedy vám podle vašeho názoru sluší? Je to váš současný vůz, nebo je to auto zcela jiné? A nebo je vám to úplně jedno?

Pokud se budete ptát mě, odpovím, že to asi bude vůz italský. Třeba zrovna včera zmiňovaný Fiat 124. Dokonce už jsem párkrát slyšel, že se ke mně italské vozy hodí.

Ale tohle není o mně. Toto je článek o vás. Diskuze je tedy opět vaše!

Nelíbí se Vám reklamy, ale líbí se vám články?
Podpořte nás, pořiďte si VIP členství a užijte si autíčkáře bez reklam.


Mohlo by Vás také zajímat

Pro přidání komentáře se přihlašte nebo registrujte

Komentáře

Nezn.uživatel
Nezn.uživatel
30. dubna 2016, 08:13
0

Jeden muj kamarad mi obcas rika, kdyz mne vidi, co mam na sobe, ze "jsem strasnej metrous". Ja si to nemyslim, a o jeho vkusu mam taky dost velky pochybnosti a nejen, co se obleceni tyce. :-) Ale k tem autum. :-) Moji srdecni zalezitosti byly vzdycky Corvetty. Jejich design mne odjakziva fascinoval, bez ohledu na to, ktera to je generace. Moje pritelkyne si o nich mysli, ze to jsou auta pro barbiny, ale je fakt, ze jako kluk pamatuju, ze k ty barbine se ta ruzova C4 convertible dala koupit v prislusenstvi. Novejsi generace tenkrat jeste neexistovala. Nejakej plazovej set nebo co, uz nevim. :-D Ja ji tenkrat nutne potreboval, ale bylo mi trapny si k vuli tomu kupovat celej set s barbie, tak z toho nic nebylo. :-) Mel jsem Firebirda Trans Am a bylo to skvely auto, Mustanga 5. generace a taky bomba a obe auta bych si klidne koupil znova, ale moji srdcovkou jsou proste Corvetty. Nizky, rozplacly, uhlazeny, elegantni supersporty. Az prodam C4, tak doufam, ze ji budu moct vymenit za C6 nebo dokonce za C7, o ktere tajne doufam, ze jednou bude moje. A jestli jsou lepsi nebo levnejsi auta, nez zrovna Corvette, je mi vlastne uplne jedno. :-)

reagovat
Xander_Cage
30. dubna 2016, 08:44
0

No zajímavá otázka těžko na posouzení sám sebe. Ale tak si to vezmeme trpím OCD takže by to mělo být něco od VW pro svoji preciznost, ale nelíbí se mi, sem geek takže určitě Tesla Model S - ten se mi líbí hodně a mám rád technologické futuristické věci, momentálně na něj nemám snad jak bude za pár let ojeté - ale to zase bude neaktuální k moderním technologiím. Teď jezdím BMW E39 a cítím se jako King - i když okolí může mít smíšené pocity a poznámky (mladý týpek v BMW, kde na to vzal, starý zbytečný krám, v očích žen je to už neaktuální a staré BMW, atd), ale vždycky jsem se viděl v autech Ferrari - sice mám rád nové Ferrari, ale co by mi padlo jako ulité by bylo Ferrari 365 Daytona Spider, jezdící po Francouzských riviérách se stáhnutou střechou čechrající moje dlouhé vlasy (ano jsem dlouhovlasý týpek a ne nejsem hipster) s pěknou slečnou na sedadle spolujezdce, to by byl podle mě ten správně padnoucí automobilový oblek, ale to je zatím jenom sen. Teď jsem taky individuální, protože všichni si kupují Octavii TDI a já mám velké benzínové BMW, a myslím že to ke mě pasuje, vždycky jsem musel mít něco jiného než ostatní.

reagovat
MG
MGRR
30. dubna 2016, 08:51
0

Ja na to dodnes uplne neprisel, to jsem vystridal desitky aut. Kdyz byli aktualnim modelem Audi V8 3,6 tak mi vyhovovali, i prvni A8 4,2 po faceliftu. Ta po ni D3 byla tragedie, tak jsem si ze dne na den dojel do CH pro nadherny, tehdy jako novy Range Rover 30th limited 4,6V8... co na plat, kdyz to neni kvalitni matros a rozbiji se. Tam jsem byl donucen poridit ne tolik vzhledny Land Cruiser 100 4,2TD a taky moje prvni Toyota... uz nikdy mi Range Rover nechybel. Trosku vedle bylo snove porizeni F456 V12... a zjisteni, ze se s tim neda nikam jet, zastavit na toaletu, dojit si do restaurace... hrozen lidi, dotazy, pruzeni, cuceni... to slo rychle z baraku v CZ. Doma v DE bych nikdy nic takoveho neudelal, clovek by se tam moralne odrovnal, ale Phaeton W12 byl pro Nemce v poradku :) No po tech vsech V8 a mnoha dalsich nevyjmenovanych sestivalcich bylo a to rikam se vsi vaznosti skvele auto Prius, resp celkem tri kousky. Takova ekonomicka a efektivni ocista... 500.000km/ctyri roky a praskli tri H4 :) to byli naklady navic. Ted jezdim starou Camry, chystam se na novou, nebo posledni toyotu Avalon. Uz nechci nic resit, auto je jen pomocnik. Nemci tady maji dost starych amerik, nemam poneti co je to zac, 60-70?th ta to vybaluji o vikendu, jinak jezdt proste nejakym priblizovadlem cely rok a nestydi se, proc taky. To jen v CZ vytahnu z garaze "novou"A6/C4 2,5TDi Quattro s petivalcem a lidi koukaji jako na socku. Doma v Nemecku jim muze celist upadnout, kde se vzalo tak krasne auto v novem stavu. Je dost rozdil jezdit Priusem v Cesku a v Nemecku. Kolega ma nekolik novych MB G AMG, H-D electry a Priusy nove dva... nulove naklady jsou v tydnu do prace a zpet prijemne.

reagovat
Michal88
30. dubna 2016, 09:48
0

Nejsem si úplně jistý, jestli se to dá srovnávat, řekl bych, že podle oblečení jsem takový klasický Čech, nic moc výstředního, když nejsem v práci, tak snaha o sladění běžných věcí ( černé polobotky, modré mírně jakoby ošoupané džíny, volné tričko bez límce či zapínání), ale mám rád relativně výstřední, ale elegantní auta. Taková, co moc nebijí do očí pro laiky, ale znalec ví. V tom mi má XMka plně vyhovují. Svezení naprosto fajnové, pro většinu lidí to jsou staré křápy (žádná placka ani přehnaně velké auto), pro znalce je to auto, které se už moc nevidí a fandové či bývalí majitelé stejného modelu se zastaví a pokecají, naprosté promile lidí se mě pak snaží přesvědčit k odprodeji.

Ale co jsem si tak všimnul, poslední dobou se začíná po XMkách docela blbnout... Na FB mi začalo psát pár lidí, zbytek mi telefonuje, že buď dostali na mně tip, že se v tom vyznám, nebo mně viděli v některé ze skupin... Do toho se mi minulý týden stalo, že jsem byl v Prahe a když jsem se pak přihlásil k FB, tak v jedné skupině na mně koukalo mé auto a dotyčný se ptal, jestli někdo nezná majitele, že ho viděl tam a tam v tu a tu dobu a že se mu strašně líbilo (mám jistou stříbrno - černou barevnou kombinaci, které jezdí dvě v republice - znám týpka, který ji má originál, já ji z výroby nemám - auto vypadá naprosto tuctově, ale kdo zná, ten ví)...

reagovat
Michal88
30. dubna 2016, 09:53
0

Jo, zapomněl jsem dodat: Ti lidé na FB nebo telefonující mi volají kvůli tomu, jestli bych nevěděl o někom, kdo XM prodává nebo jestli bych se jim na některé nepodíval... Přitom to dělám jen pro zábavu, s auty nekšeftuji, nemám servis ani nemelouchařím... S auty v profesním životěm mám společného jen to, že je musím čas od času rozebrat klukům pro nalakování a řídím je, jinak nic a ostatní, co okolo nich dělám, je pro zábavu... :)

Láďa
30. dubna 2016, 09:48
0

Vystřídal jsem dost aut a jsem za to rád, ale asi nejvíce mě to vždycky táhlo k italským autům. Měl jsem AR 166 kterou jsem prodal a po roce jsem jí uviděl v Praze na sídlišti a prostě jsem ji chtěl zpět. Majiteli jsem nechal lístek a k mému štěstí se jí zrovna zbavoval takže se mi vrátila. Mezitím jsem si pořídil BMW E38 V12. Nechápu co mě to napadlo, asi mě fasninovala ta moc, ten pocit že mám něco neobyčejného hlavně po motoristické stránce. Vždyť blok toho motoru sdílel i McLaren F1 :) Miloval jsem zvuk startování toho motoru který mi připomínal Veyron. Ale pak se tam neskutečným způsobem vysrala elektrika a po roce a půl laborovaní šla pryč. Ale asi nejlépe se cítím v malých italských autech. Začalo to fiatem cinqucento které se svým 1,1 litrovým motorem žralo 20 litrů (ne nedělám si srandu) nakonec jsem musel transplantovat vnitřní elektriku z jiného a bylo vše ok. Pak jsem ho prodal a pořídil si fiat seicento které mám stále a cítím se v něm dobře i když si okolí klepe na čelo když z takového pidi auta vyleze 110 kilovy hromotluk :D Jednou bych si rád pořídil 500 Abarth a snad se to podaří :)

reagovat
Sa
Safa
30. dubna 2016, 10:07
0

Je fakt, že znám hned několik "malých" lidí, kteří se nejlíp cítí ve "velkém" SUV, případně limuzíně. A pak znám i spoustu "velkých" lidí (mezi které se se svou výškou 192 cm a 95 kg řadím také), kteří naopak zbožňují "malá" autíčka. Mě prostě baví věci jako "kei cars", "hot hatche", svého času jsem si dosyta užíval Miníka a Smart, v práci jsem tři roky nadšeně řídil Citigo (a to mi nabízeli větší Fabii) a aktuálně kočíruji motokáru, o které se zde nesmí moc mluvit... Je to diagnóza? :o)

MG
MGRR
30. dubna 2016, 21:50
0

Ja dodavam a mam sklady na Korea Ssangy a doma mam jednu Toyota IQ :) to auto upaluje 170km/h a nerovnosti jej nerozhodi :) 3+1 mist. Aston je kupoval od Toyoty, poladil trosku detaily, kuzi a nabizel jako sve nejspolehlivejsi auto Aston Martin Cygnet. Je to skvele auto, ohrome siroke a mista na prednich sedadlech vic nez ve velkych SUV :)

whitenight
30. dubna 2016, 10:26
0

Sice to bude znít jako klišé, ale 911. Nejlíp v nějaký netradiční barvě, třeba Graphite Blue. Líbí se mi totiž, jak se u Porsche přes 60 let držej úplně blbý koncepce a dovedli ji pomalu k dokonalosti. Právě tuhle střelenost dělat všechno složitější mám s tim autem společnou.

reagovat
CerVus
30. dubna 2016, 10:37
0

Zrovna dnes jsem o tom cestou z práce přemýšlel. To je ale náhodička.
Vyšpekuloval jsem, že by to asi byl Aston Martin Vantage V8.
Né, že bych vybíral jen z těch nejdražších aut, ale tohle má vše co se mi na autech líbí. Parádní, nadčasový vzhled, úžasný motor, není to žádný supersport, ale spíše pohodlné GT a dělal se i s normální převodovkou. Chvíli jsem uvažoval ještě nad e46 M3 nebo vettě c6, ale obě to už jsou poněkud ostřejší sportovní náčiní. Z kasických aut bych vybral nejspíše porsche 944s2.

reagovat
PeterLuk
30. dubna 2016, 11:13
0

A musí byť štýl obliekania a áut v garáži nutné "zladený"? Asi málokto by, keby ho nepoznal o Magnusovi povedal že je fanúšikom Porsche. Taká kombinácia "Raggae" a "Homeless" štýlu a zbiera autá nemeckej prémiovej značky, ktorá sa už desaťročia drží toho istého dizajnu... Pravda, upravuje si ich k obrazu svojmu, ale ajtak!

Čo sa hodí ku mne? No to je ťažké povedať... :D Netuším. Nosím rád rôzne vzorované košele, džínsy a hnedé topánky, taký trochu "emerika" štýl. Povedzte, čo by ste čakali? :D

Nemám nejaký vyhranený typ auta, model, výrobcu či obdobie. Mám pomerne široký záber a povedal by som, že v rôzne dni by som si vybral rôzne autá.... Aj preto vždy vravím, že nemám vysnené auto, ale vysnenú garáž (plnú vysnených áut). Veľmi rád mám Francúzsku klasiku z Funésovej doby, ale aj z 80. rokov, čo už pohodlné limuzíny, malé autá alebo dodávky. Skvelý štýl majú klasické talianske autá - a väčšinu z nich "uctievam" aj kvôli dizajnu a športovým úspechom. Či už hovoríme o malých autách (AutoBianchi, 500, 600), GT-čkách či superšportoch alebo o rallye autách.... No a, nepohrdnem ani klasickým Volkswagenenom, BMW-čkom či Mercedesom a klasické Porsche 911 považujem za auto s dokonalým dizajnom. Geniálne sú tiež dve autá z Británie - Caterham 7 a originálne Mini. Vždy ma ale fascinovali Ameriky - rangerské pick-upy, trucky ťahajúce karavany, veľké limuzíny - ale najmä musclle a pony cary! Mustang, Firebird, Cuda.... Vždy ma v tých amerických filmoch fascinovali, na veľkých balónových kolesách, s charakteristickým bublaním a vo výrazných farbách... No a rád chodím aj do lesa - takže plne chápem offroadistov, hoc zas nemusím keď sú autá po strop v bahne, Jeepy mám mimoriadne rád, staré Land Rovery a Rangerovry, Land Cruiser FJ, ale nepohrdnem ani Nivou. :) Ako človeka ktorý sa venuje vojenskej technike a druhej svetovej ma tiež láka všetko tématické. No a, vravel som vám, že sa mi celkom páči Volha 24?

Je to so mnou ťažké, čo? XD Neviem no, ideálom by asi bol nejaký prestavaný Mustang alebo Jeep v štýle úprav Johnatanna Warda, s osemvalcom a manuálom.

reagovat
M P
30. dubna 2016, 11:17
0

Nikdo ale neřekl, že by měl styl oblečení odpovídat volbě auta. Spíše šlo o takové zamyšlení nad tím, zda se ke člověku auto hodí a jaké by to mělo být. Ale uplně chápu potřebu vybírat si každý den jiné auto:D

CerVus
30. dubna 2016, 11:30
1

Podle mě je tady hodně těžké si vybrat jedno. Vždy do toho bude promlouvat i to, co se nám líbí a to nemusí zrovna odpovídat tomu co se k nám hodí :)

Le
Lemur
30. dubna 2016, 11:54
0

Osobně obdivuji starší auta, ač jsem zatím k jejich provozu moc nepřičichl - je to o zručnosti, porozumění a schopnosti opravit cokoli kdekoli... Ale pokud něco, tak starší škodovky, jakkoliv se sypou, krabicoidní Waran 353 tourist, ruská carevna nebo, pokud bych byl, jako v tom vtipu, majitelem města, T603-1.

Nicméně jezdím Feldou a taky si rozumíme. :)

reagovat
An
Andre
30. dubna 2016, 12:39
0

Vůbec nemám ponětí, které auto by se ke mně hodilo. Ale rád si sebe představuji s nějakým velkým kupé, např. MB CL, Peugeot 407 kupé, Laguna kupé atd. Potom mám rád staré kabriloty jako je Alfa Romeo Spider. A nakonec mám rád velké silné limuzíny. A jednou mi tedy kamarád řekl, že by se ke mně nehodil VW Golf, tak nevím co tím myslel. :D

reagovat
Bo
Bobromil
30. dubna 2016, 14:38
0

Tak přesně touto otázkou se zaobírám již docela dlouho. A nutno dodat, že ani ještě zatím nemám řidičák. Chodím oblečený podle toho co se ke mě hodí, podle mě, hodí: Martensky, džíny (občas s řetězem a otvírátky z plechovek), křivák, černo/bílá šála...
Hodně se mi líbí, že v seriálu Hannibal s Madsem Mikkelsonem jezdí Hannibal Bentley Arnage. Nějak se mi to k němu přesně hodí. Ne jako X5, kterou taky párkrát řídil.

Velmi se mi líbí typické staré japonské hatche jako Civic z 90". Ty mám ovšem tak nějak spojené s Fast&Furious a disco/tuzing, což je přesně co nemám rád. Ještě jsem nezjišťoval, jestli se dá sehnat neotuzený, neshnilý a pojízdný Civic u nás sehnat do 50 000.
Nebo třeba zbožňuji Jaguáry, ale dosáhnout na XK/F-Type/XF je pro studenta jaksi, ehm...
Dokázal bych se představit v Impreze. To je podle mě auto, které má podobný charakter jako já.
Nebo Skyline (od Hakosuky po GT-R, ale to jsme zase u dostupnosti...)
Takže momentální výhled do budoucí garáže vypadá jako bílá Fabia I Combi 1.2HTP po mamince...
Vynikající automobil pro 4 lidi a žádného řidiče. Což mě snad zatím nemusí trápit :-)

reagovat
Máří
30. dubna 2016, 16:25
1

Dobrý, že jste dali Bukowskiho a ne Hanka z Californication :)

reagovat
M P
30. dubna 2016, 16:31
1

Californication jsem ani nikdy neviděl. Jen vím, že tam pán jezdí v Porsche...

MG
MGRR
30. dubna 2016, 17:35
0

Tak sedim na zahracde na dalnicnim velkem motorestu a prijela nova 911, BMW 850, ASTON DB9, Mitsubishi 3000, Lotus Omega a Bentley Arnage Turbo R cca 2002-2004. Panove byli fajn partaci, na nic si nehrajici vikendova projizdka se zastavkou. Shlukla se tam hromada lidi (stojici autobusy plne lidi co byli na odpocivadle) prakticky vsichni smerovali k Bentley, byl u nej nejvetsi hrozen lidi :)

reagovat
BigBang
30. dubna 2016, 20:37
1

zrovna z toho výčku by byl Bentley asi poslední, kterej bych šel očumovat. Zamířil bych určitě k 850, pak DB9 nebo Omeze a pak teprve kt omu zbytku. 3000 není taky zrovna obvyklý auto, ale docela pravidelně ho potkávám cestou z/na nádraží...

MG
MGRr
30. dubna 2016, 21:45
0

V Nemecku je to trochu jine, tady je 911, BMW 850 a pod letadel strasne mnozstvi a nikoho to nebere (vyrabelo se to v Nemecku a kousek je Sachsenring) tady jsou A6 RS6 pouzivany k rozvozu deti do skolky. Je to neco jako v CZ videt Skodawagen RS :) proste nic... ale Bentley ani tady neni minimalne beznym autem, tak proto: http://www.google.cz/search?q=bentley+arnage+turbo+r+2004&prmd=ivsn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwieiLLLj7fMAhXMDcAKHQEjBmgQ_AUIBygB#imgrc=_lNWHV8XJl3QBM%3A

Skipper
30. dubna 2016, 20:44
0

Jaguar XJ.

reagovat
fe
ferenc
30. května 2016, 16:39
0

v garazi na vecne casy s omezenym rozpoctem.. takovejch aut moc v petrolicious nenajdes.. jako hledas neco, aby to moc nestalo, ale udelalo hodne parady
auto ktery resis kvuli ostatnim, na ktery budou nejlip reagovat ne takovy, ktery se ti libi uz odmala jako smradeti co si hralo s jeho zmenseninou

jestli te napadlo jako klenot TT, urcite kup TT, idealne v ruzovy barve, se vsad, ze se za tebou na ulici otoci kazdej.. par kolousku to zmate, protoze si budou omylem myslet, ze ridis auto svoji pritelkyne, ale zbyly vetsine vysles presne ten spravnej cilenej signal

Liqid
30. dubna 2016, 20:49
0

Dobré téma na diskuzi, taky často přemýšlím o něčem jako o "definitivním" autě. Takové auto, z kterýho se po pár km stane jasná srdcovka a zůstane v garáži na věčné časy. Něco jako mají ti chlápci z videí od Petrolicious. Rád bych něco, co nepotkám na parkovišti u Lidlu, něco, po čem se člověk na ulici rád otočí, něco s čím si malí kluci hrajou na koberci. Bohužel se také musí brát ohled na peněženku, takže to vidím něco typu Mustang, MX-5, TT.

Zkuste klidně něco poradit, třeba nějaký klenot mému zraku stále uniká.

Vypadám a oblékám se přibližně takto

reagovat
Ad
Adamek
02. května 2016, 13:44
0

MX-5/TT naprosto odpovida :-)

M P
30. května 2016, 17:49
0

Potřebuješ starší italské coupe. 70.léta

bitner
30. dubna 2016, 22:10
0

Renault Megane Grandtour GT 220 v bile barve. Navic bych to asi dal na plechace bez poklic. Uvnitr je 2,0 turbo s neprimym vstrikem se 162 kW.

reagovat
..
..
01. května 2016, 00:53
1

Otázka je, jestli vlastně musí auto mít stejnou povahu jako jeho majitel, nebo má naopak mít to, co majitel nemá. Případně jestli má svým vzhledem dotvářet charakter majitele-být takovým "pokračováním" oblečení, doplňkem. Myslím, že zajímavější by bylo položit otázku takhle: které auto svým charakterem (nejen vzhledem) nejvíce odpovídá vaší povaze, osobnosti... (možná byla otázka v úvodu článku myšlená právě takto)

reagovat
Bigg.I
01. května 2016, 10:47
0

Těžko říct, já si myslím, že v každém autě budu vypadat hloupě :D
Mám plnovous # no hipster, studuju creative digital media, miluju rally, ale chci muscle car.
( ale vlastně by mi nevadilo auto jakkoliv zajímavé)

- pohodlný americký koráb
- civilní verze rally auta (rozuměj Mazda 323 4x4 GT)
- veterán jako daily car
- mazda řady RX
- luxusní limuzina chudeho petrolheada

Jedno vím jistě, nikdy si nekoupím auto rozumem ...

reagovat
bobo23
01. května 2016, 12:32
0

Těžká otázka. Asi se ke mě hodí to, co mám právě teď. Starý japonský povoz. Není to žádné auto vyloženě na zábavu, ale když ho člověk chvilku přemlouvá, tak se i pobaví.
Rád bych si ještě k tomu pořídil Sviště Sport (pokud možno dřív, než dostane v příští generaci turbo), nebo roadster, o kterém se zde nesmí mluvit.
Anebo nějakou tu ameriku. S pořádně velkou V8. Nejlépe Mustanga nebcho Challenger.

reagovat
Da
Dad
01. května 2016, 14:01
0

Se stylem je potiz, ze se srazi s realitou. Jste sice telem i dusi zalesak a ani nevite, co ten lambrsexual vlastne je, ale oststni ajtaci vam do nich furt nadavaj. Jste sice objevitel, ale rusaci v hurghade se smejou vasi kolonialni prilbe. Jste sice dokonala, tajemna femme fatale, ale vedouci u vas v lahudkach ... chapete co myslim.

No a u aut je to snad jeste vyraznejsi, jako osameleho rebela vas vas zasly, ale vykonny muscle car perfektne doplnuje, ale do oblibeneho baru s nim jet nemuzete, jsou tam modry zony, a doma na sidlisti tu kravu parkovat je na pul hodiny.

Myslim, ze by mi sluselo tohle

reagovat
ra
rany1974
02. května 2016, 05:20
0

Čím som starší, tým menej mi hovoria nové autá ... Takže mne by určite pasovalo niečo čo má aspoň 30 a viac rokov ... Tak nejako sa v živote stretávam hlavne z francúzskymi autami. Momentálne mám praktický francúzsky kombík, ale pokukujem po jednom opustenom Renaulte 15. Mám rád staré filmy, ktoré mali dej, starú muziku, ktorá mala melódiu a staré autá, ktoré mali ... všetko, čo nové autá už nikdy mať nebudú ...

reagovat
ra
rany1974
02. května 2016, 05:22
0

A mimochodom, tiež zo všetkého najradšej nosím kapsáče ...

Matt
02. května 2016, 07:59
0

Ford Explorer I. generace.

za 1) Je to Ford
za 2) Je to americký Ford
za 3) Se 195ti cm a 100kg je to pro mě pohodlné a prostorné
za 4) To projede téměř všude a je to bez složité elektroniky.
za 5) Prostě je to auto jako já. Bez pozlátka, bez preciznosti (ale bytelné), bez nejmodernějších serepetiček a žádná leštěnka. Nikde nebudu první, ale dojedu, klidně mimo silnice. A tak to mám i životě :-)

reagovat
Mc
McQueen
02. května 2016, 13:43
0

Jaguar XKSS Steve McQueen :)

reagovat
MG
MGRR
02. května 2016, 17:13
0

Vlastní GARÁŽ :) A detailní mechanik s úctou je základem.

reagovat
coolibra
05. května 2016, 15:13
0

Tak já tedy asi nebudu znalec, podle toho co tady čtu. Nevystřídal jsem mnoho aut a největší vzrůšo v životě jsem zažil se Škodou 100, nicméně vím co by slušelo mé duši rockera , sportovce a nezávisláka. Pánové a dámy bylo by to Lambo Murcielago s fofr klackem. Mé ego by však ponejvíce pohladil BMW E 24 a sám používám Calibru ve stavu jak sjela z výrobního pásu a vůbec mě neštve, že tomu říkají auto německých zedníků. Pokud mohu hodnotit svůj styl tak se nejlépe cítím v mé Marlboro man kožené bundě ale Ameriku bych nechtěl, přijde mi to už skoro jako úchylka .

reagovat
Ma
Masorad
18. května 2016, 23:00
0

Miluji zvuk V8, takze mi nezustalo, nez si poridit auto s takovym motorem. Protoze na nove nemam (a nastesti se mi ani nova auta tolik nelibi, pac ztratila to kouzlo), tak jsem si udelal radost s e38 740i v hodne peknem stavu a myslim, ze jsem neudelal spatne. Muj sen je ale Charger z roku 68 (az 72) s co nejvetsim motorem, pripadne Camaro, Firebird, GTO, El Camino podobnych rocniku, nebo poradny full size sedan s obratnosti parniku. A taky se mi libi Corvetty, nebo poradne nabuseny a hlucny RAM. Kdybych ale jako nezavisly pozorovatel z 3. osoby hodnotil sebe, koupil bych "mu" 350z, nebo GTR, pripadne S5.

reagovat
CerVus
14. dubna 2017, 07:10
0

S ročním odstupem o tomhle tématu stále přemýšlím. A stále se nejsem schopný dobrat k výsledku. Ne, že by nebylo z čeho vybírat, ale je třeba seznam "očistit" od vysněnýchebo ntěžko sehnatelných aut.
Ale seznam požadavků na ideál alespoň mám: zadohrabka, jisté jízdní vlastnosti (nesnáším, když mi poskakuje zadní náprava), komunikativní řízení, brumlavý motor co zabírá už odspodu, rychlý a přesný manuál, vzhled odlišný od šedých myší kolem (klidně obětuji výhled), střešní okno, spolehlivost a ideálně 4 sedačky. Vše co stojí nové nad 1, 5mega automaticky škrtám. A musí to být zajímavé i uvnitř. To zase vyškrtne bmw minulé generace.
Hmm zase mi z toho ale vyšlo GT. Navíc jsem si to zůžil na relativně nová auta a ten šíbr z toho vyřadil i nového mustanga, který byl jinak blízko. Sakra, tak co zbývá...... ?
Genesis coupé 3,8 po faceliftu. Jenže z recenzí vím, že ani ono není úplně ideální. Mi zůstává jen nová AR Giulia jenže tam jsou benzinové manuály trochu mimo. No a pak nové camaro v6. To má sice ty další dvě sedačky jen na ozdobu, ale vše ostatní u něj sedí. Navíc si na nej člověk může dát nalepit "rychlé čáry" a nevypadat potom na silnici jak idiot :)

reagovat


Poslední komentáře

Poslední inzeráty

Ford Fiesta kupéčko v super tech. stavu !! 2003
Ford Fiesta kupéčko v super tech. stavu !!

2003 rok výroby
68 koní výkon
1 300 ccm objem

Chrysler Stratus 2.5V6 cabrio 2000
Chrysler Stratus 2.5V6 cabrio

2000 rok výroby
160 koní výkon
2 500 ccm objem

Ford Mustang Convertible GT 5.0 V8 310kW, 2017
Ford Mustang Convertible GT 5.0 V8 310kW,

2017 rok výroby
420 koní výkon
5 000 ccm objem

Toyota Corolla TS 2003
Toyota Corolla TS

2003 rok výroby
192 koní výkon
1 795 ccm objem