načítám data...

Jaké auto vám chybí na českých silnicích?

Auta na našich silnicích jsou mnohem rozmanitější než dřív. Přesto jsou taková, která prostě nepotkáte. Která chybí vám?

Zobrazit galerii

Mnoho lidí tvrdí opak, ale dnešní provoz kromě záplavy služebních aut zahrnuje i spoustu zajímavých aut. Toužíte potkat hranatou ameriku v odpolední zácpě? Nebo svého JDM hrdinu na okresce? Nebo supersport u vašeho oblíbeného fastoodu? S trochou štěstí se vám to podaří bez stalkování majitelů a snahy být ve správný čas na správném místě. Na našich silnicích se totiž vyskytuje téměř vše v alespoň jednom kuse. Ale i přesto některá auta prostě nepotkáte tak často. Nebo vůbec. Je to jenom smůla?

Mně určitě chybí Suzuki Cappucino. Pamatuji si, že za svých dětských let (dostatečně dětských, abych poznal divné auto a pak ho hledal na internetu) jsem ho potkal. Bylo červené a prostě úchylné, jenom projelo okolo a už jsem ho nikdy nespatřil. Přitom bych vážně rád.

A malé kei cars nechybí jen mě. Stejně tak si po jednom z nich stýská i Šáfa, který nás na toto téma přivedl: “Je mi moc smutno, že jsem na českých silnicích za těch sedmnáct let, co vlastním řidičák, nikdy nepotkal Daihatsu Copen. Tohle auto je totiž podle mě naprosto originální angličák a fakt moc rád bych se v něm svezl, i když nevím, jestli bych se do něj se svou výškou vůbec vlezl.”

A co vy? Které auto vám chybí? Které byste chtěli potkávat častěji?

Nelíbí se Vám reklamy, ale líbí se vám články?
Podpořte nás, pořiďte si VIP členství a užijte si autíčkáře bez reklam.


Mohlo by Vás také zajímat

Pro přidání komentáře se přihlašte nebo registrujte

Komentáře

Ma
Marcocz1
22. března 2016, 20:29
0

Z USA mi tu chybí nejvíc asi dodávky Chevrolet Express. Nevím proč, ale strašně se mi líbí..v Česku jsem žádnou neviděl.
JDM mi tu chybí Stagea a kei dodávky.

reagovat
Nezn.uživatel
Nezn.uživatel
22. března 2016, 21:20
0

V Praze Expressy cas od casu potkavam. Minimalne nekolikrat do roka urcite. A na srazech amerik jsou videt taky pravidelne. :-)

Te
Testeuros
22. března 2016, 20:36
0

Ačkolivě můj komentář pojednává o vozidlech na půdách bazarů, stále bych je zařadil semhle..
Řekněte...kdy jste na internetové inzerci nalezli kupříkladu pěknou benzínovou D2, která nebyla ve špatném stavu či přespříliš drahá?
A co se týče vozů, které mi skutečně chybí na silnici? Dozajista Porsche/VW 914 či nějaká starší 911, o 968 nemluvě. Zatímco onu starší neun-elf jsem potkal naposled za svých dětských let, další zbývající vozidla jsem měl možnost viděti pouze na snímcích.
A pročpak tomu asi je? Předně, mnou jmenované véhikly nepatří mezi sockoidní automobily, které by byly nakupovány lidma, kteří pohlíží na každý haléř (...tedy korunu) jako na jakousi svatost. Dále jde o youngtimery, které si s největší pravděpodobností zakoupí fajnšmekři, které automobily zajímají a pro které je něco takového klenotem, který by na českých silnicích jen a pouze trpěl.

reagovat
Šá
Šáfa
22. března 2016, 21:11
0

Jé, jsem slavnej. :o) Ale ne, ten Copen mi vážně chybí - než jsem se vloni přidal k homosmečce - sorry, Fernie, ale musel jsem :o) - fakt jsem po něm hodně pokukoval. A plně souhlasím i s Marcocz1, že potkat nějakou tu kei dodávku v běžném provozu je taky pomalu zázrak. Další auto, které jsem v provozu potkal jen výjimečně (paradoxně jedno vloni, a ve velmi vymazleném stavu), je americká klasika profláklá ze seriálu Jmenuju se Earl, a tedy Chevy El Camino. To auto taky žeru... Jinak docela by mě zajímalo i to, jaká auta chybí dalším členům redakce Autíčkáře? Prozradíte???

reagovat
František Čáslavský
23. března 2016, 00:29
0

Homosmečka se schvaluje :)) Já už se vyjádřil, co ostatní, to uvidíme :)

custom1
23. března 2016, 10:53
0

Červený Copen jsem jednu dobu často vídával v areálu, kde máme firmu.

Sa
Safa
23. března 2016, 13:53
0

Prozradíš prosím alespoň město nebo lokalitu? :o)

custom1
24. března 2016, 07:27
0

Ostrava (přesněji Slezská Ostrava).

Sa
Safa
27. března 2016, 23:12
0

custom1: díky ;)
Dovolím si zopakovat dotaz na redaktory Autíčkáře, bo jsem jsem zvědavec zvědavá. Jaká auta chybí na českých silnicích vám - Vojtové, Vavrisi, Zlokočko, Adame a Matěji? :o)

Nezn.uživatel
Nezn.uživatel
22. března 2016, 21:26
0

V Praze jsem potkal uz kdeco. Vsechny novy Lamba a Ferrari, Zondu, novy McLarren, atd., ale co jsem nikdy nazivo nevidel, to je Ferrari F50. Tohle auto dodnes povazuju za vrchol designu tehle znacky, ale nazivo jsem jeste nemel to stesti.

reagovat
Irwinek
22. března 2016, 21:40
0

Nepotkal jsem tu třeba Pegasso, z těch běžnějších třeba Bristol nebo Jensen, z těch nejběžnějších pak třeba Hindustan Ambassador :-D řídil jsem ho v Indii, kde jich byla spousta :-D

reagovat
Irwinek
25. března 2016, 15:48
0

To byl samo sebou humor, nejdou potkat ani jinde :-)
Chybí mi tu celkově zvláštní a neobvyklá aut, a člověk ani nemusí chodit moc daleko :-d
jinde člověk sice sporadicky, ale přesto, narazí na zajímavá auta, a nemusí jít vždy o skvosty typu Pegasso :-D

Irwinek
25. března 2016, 15:57
0

A uvítal bych i častější výskyt aut vyloženě pro radost a třeba i z té naší malé kotliny - Gordon je naprosto úžasný

Ev
Evlo
22. března 2016, 21:49
0

Taky nejvic Kei - jak mini krabicky, co maj vepredu lavici vpodstate z nutnosti, kdyz by u nas stali taky par penez, tak tim lip, tak stary kei mazce jako Honda Beat.

reagovat
Woyta
22. března 2016, 23:42
0

Me tu chybi stara japonska klasika ze 70tych. Skyline, Celica,.. 240Z se sice obcas objevi ale je to spise vyjimka.

reagovat
Sa
Safa
23. března 2016, 00:52
0

240Z - tu jsem vloni na podzim potkal. Tuším na R7. Modrou, evidentně hodně šlechtěnou. Príma kára...

Bigg.I
22. března 2016, 23:46
0

Relianty Robin... tady v UK občas nějaké potkám a vždy mě to rozesměje

reagovat
Da
Dad
23. března 2016, 00:04
0

Nissan Figaro treba.

reagovat
piwel
23. března 2016, 00:25
0

HONDA S660...Kei auta všeobecně chybí, a je jedno jestli to je roadster, van nebo miniauto...přitom si dokážu představit jak zábavná by mohla být cesta do práce třeba v Autozamu a jak by všichni valili oči na ty dveře :) http://www.favcars.com/autozam-az-1-pg6sa-1992-95-photos-75207.htm a celkově mě osobně chybí japonské "legendy"...a taky by mohla být "social" verze Toyobaru tak jak v Japonsku, něco na styl Fabie Junior, nelakované nárazníky, plecháče, bez rádia a další "přebytečné" výbavy, s cenou okolo 400 000,- ... a samozřejmě levostranné verze japonských TOP modelů, 22B STi, NISMO Z-TUNE, atd...

reagovat
Woyta
23. března 2016, 07:49
0

Problém celé řady kei autíček je prakticky nemožná přihlásitelnost. Prostě jsou moc malá.

VoFi
23. března 2016, 12:49
0

Moc malá? To úřední šiml argumentuje i něčím takovým? ...

Trinom
23. března 2016, 19:49
0

Přesně tak, máš minimální dovolenou šířku. Třeba Daewoo Tico muselo mít ve své době výjimku.

PepaSFI
23. března 2016, 20:23
0

no dyť by to nemuselo mít normální papíry. V Japonsku kei taky jsou zvláštní kategorií. Tady taky existujou podivnosti, různý tříkolky a pidiauta s papírama mopedu. Proč by nemohlo být minivozítko co celkem normálně jede, jen je připrcatělý? Jo, jistě, nesplnilo by to bezpečnostní požadavky na normální auto, no ale když pojedu na skůtru, taky nikomu nevadí že to nemá airbagy a deformační zóny.

Sa
Safa
23. března 2016, 22:12
0

Sedmnáctiletý soused z baráku lítá už přes rok po okolí v Aixamu. Proti tomu je Copen bezpečný obr... :o)

Woyta
24. března 2016, 08:34
0

Jenze ma maximalku 45kmh.
Treda zminovane Tico umelo se 30kw 0,8l 145kmh.
Jsou to proste auta pro uzke ulicky kterymi nic jineho neprojede. A takove ulice tu nemame.

Sa
Safa
24. března 2016, 09:01
0

Jasně, Aixam je papírově moped. Já to bral spíš v souvislosti s legislativou a tou zmiňovanou nepřihlásitelností auta. Kei cars jsou podle mě prostě v tomto ohledu bezpečnější než všechny ty Aixamy či Ligiery, takže nevím, s čím by jako měl mít úřední šiml problém. Nehledě na to, že občas kei cars v provozu přece jen potkáš, a ty prostě musel někdo přihlásit, aby mohly jezdit. Možná by se tu mohl vyjádřit některý z jejich majitelů, jak velký problém přihlásit to byl. Docela by mě to zajímalo, a myslím, že nejen mě...

PepaSFI
24. března 2016, 10:27
0

no právě že takových ulic tady je spousta. Je hodně měst kde centrum se moc nezměnilo od dob kdy Žižka začal vymýšlet že by někomu namlátil. Uličky široké na kárku s oslíkem, zakroucené, kostrbaté, dělané tak aby se za rohem dalo číhat na nepřítele. Jo, dnes jsou to často pěší zóny ale ne vždy. Ale i v celkem moderní zástavbě staré nějakých 100-200 let ty ulice nejsou žádná výhra. Obvykle se to musí řešit jednosměrkou a omezením parkování. A dnes se to zas vrací. kdekoliv se v posledních pár letech opravovaly ulice, kromě hlavních tahů a dálnic všude dochází k zužování a komplikování.


Ale problém vidím jinde. Pokud by kei nebyly opravdu hodně zvýhodněné, nebyl by o to zájem. Znám hodně lidí pro které je nejmenší přijatelné auto Octavia, bez ohledu na to k čemu to používají. Znám i pár takových co si naprosto bez zaváhání, na jezdění tras kolem 10 km,sólo neboli jen řidič, koupili VW Pasat TDI

ri
riprex
23. března 2016, 00:53
0

Robina už jsem párkrát potkal... ale nikdy jsem nepotkal Reliant Scimitar, což je zvláštní, protože ho měla i princezna Anna.

reagovat
ri
riprex
23. března 2016, 01:08
0

Každopádně japonské kei plečky mi absolutně nechybí. Spíš bych radši vídal klasickou ameriku. Chevrolety Bel Air, Hudsony, Studebakery, Lincolny, Cadillacy, Corvette C1 první série (dvouoko, tu jsem naživo viděl tak jednou). Praděda míval koncem padesátých let Studebaker President (jeden z posledních, prý slonovou kost, ale na černobílých fotká se to blbě odhaduje). Něco takového dneska potkat aspoň občas by bylo příjemné zpestření. Ono skoro jakékoliv klasické auto udělá radost. Z těch nových aut už těžko říct... všechno je dost podobné a nic, co by mi vyloženě chybělo mě nenapadá.

reagovat
ja
jazet
23. března 2016, 08:27
0

Já bych tu chtěl potkávat velký japonský sedany z ranejch devadesátek,jako např nissan president,cima, mazda sentia atd.

reagovat
an
andre_fux
23. března 2016, 08:37
0

Šáfa: Do Copenu se v pohodě vlezeš.. Když se vlezeš do MX-5tky :)) Příšlo mi v něm více místa než v NB.

Mě osobně na cestě chybí stavebnicové auta, lotusy 7, caipany a jiná auta pro radost. Ani jednou jsem v ČR na cestě nepotkal tyto auta.

reagovat
Sa
Safa
23. března 2016, 13:56
0

Tys v něm seděl? Ty hade!!! :o) Velká závist. Já si v neděli na kárách doplnil svou zkušenost o posezení v nové ND i NA (v NB už jsem seděl dřív a NC mám) a musím říct, že se v pohodě se svými 192 cm v pohodě vejdu do všech generací. Samozřejmě, sedák co nejníž a co nejdál...

PepaSFI
23. března 2016, 09:28
1

nemůžu říct že by mi něco přímo konkrétně chybělo. Snad Holden by to trochu oživil. Starý ameriky jsou fajn ale v každodenním provozu asi ne. Je hezký vídat je na akcích ale plný ulice? Dyť by se nám to omrzelo a taky ty emise co zažila Amerika tenkrát, to fakt ne. JDM monstra jsou celkem k vidění, supersporty taky, stačí zajet na nějakou okruhovou akci. Pokud ale něco chybí coby koncepce, myšlenka, pak jsou to určitě ty kei vozítka. Ne miniauta jako taková ale auta co mají odlehčit dopravě v přecpaných městech, levná, úsporná, která jsou zvýhodněná v parkování a provozu ve městě. Výhodná do té míry že se vyplatí slevit z nároků a jezdit prdítkem v ceně a velikosti dvou skůtrů.

reagovat
Sa
Safa
23. března 2016, 14:32
0

Jo jo, Holdeny mi tu taky chybí. :o(

Ja
Jadd
23. března 2016, 10:40
0

me chybej indicky nakladaky tata. s napisem horn ok please.

a z tech realnejch aut - spis nez jdm mi bych tu rad videl holden, ze starsich me pak stve ze sem nikdy nevidel jensen iterceptor nazivo

reagovat
Sa
Safa
24. března 2016, 16:48
0

Když už jsi vzpomněl toho Tátu náklaďáka, tak bych přidal i americké tahače. Třeba Kenworthy, Peterbilty, Freightlinery či Macky. I proto mi udělal takovou radost ten náklaďák na nedělních Kárách. Jasně, občas na nějaký v provozu natrefím. Ale je to tak dvakrát, třikrát do roka. Jinak počítám, že s těmito auty je v Česku asi trošku zádrhel v legislativě, i když kdoví...

dejv3052
23. března 2016, 11:58
0

Copen jsem už potkal 2x, ten první v nějaké vesnici kdesi v Čechách, stál u cesty a já jen projížděl.... byl tmavě šedý. A ten druhý loni na podzim v OV na rudné, přímo v provozu. Než jsem ho dohnal, tak jsem myslel, že je to Ford StreetKA... ze zadu jsou si dost podobné ale bylo to Daihatsu, červené, starší pár v tom seděl.

reagovat
VoFi
23. března 2016, 12:26
1

Za mně kei a australaská auta..

reagovat
Trinom
23. března 2016, 20:21
0

Jo, nějaký ute by mi taky nevadilo tu a tam potkat :)

JP
23. března 2016, 14:32
0

Já bych chtěl někdy vidět naživo v provozu McLaren F1, Ferrari F50, nebo Vector W8, ale jestli k tomu vůbec někdy dojde, tak nepočítám že se mi to povede v ČR...

Z aut co jsem potkal maximálně párkrát za život bych rád častěji vídal třeba Rx7 FD (úplně sériovou, nedoprasenou), Astony z 90. let, a vlastně když nad tim tak přemejšlim, tak všechno co jsem vypsal jsou exotiky z 90. let a skoro všechno co bych ještě vypsal to splňuje taky. Nakonec bych i řekl, že mě 90. léta berou zdaleka nejvíc. Pořád mi moc nejde na rozum jak mohly přijít po osmdesátkách, který pro mě byly až na několik (převážně italských) výjimek designově naprosto nejotřesnějším obdobím v historii automobilismu. Supra, NSX, DB7, Vantage, Quattroporte IV, TVR Cerbera, Tuscan, Viper RT/10, Diablo, EB110 - nic z toho jsem nepotkal ani nepamatuju. Ale i ty běžnější prémiovky z 90s mi udělaj velkou radost, když je potkám čistý, sériový a v zachovalym stavu - třeba E31, S8, 911 993, M5 E39, nebo zachovalej černej naleštěnej mamut S500+...

reagovat
Sa
Safa
23. března 2016, 14:34
0

Jinak vloni měl zajímavý "úlovek" kamarád v Pardubicích, prohučel kolem něj Wiesmann Roadster. Ten jsem taky ještě naživo nikdy neviděl...

reagovat
To
Tomáš
23. března 2016, 14:48
0

V něm svého času jezdil Roman "baba mi hodila šipku na auto" Janoušek. Tento řidič mi na českých silnicích nechybí.
http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-udalosti/176559/styl-kmotra-janouska-chce-jen-to-nej-kde-na-to-ale-vzal.html

ra
rainero
23. března 2016, 16:19
0

Asi to nie je nemožné ale za mňa Morgan 3 Wheeler.

reagovat
BobAsh
23. března 2016, 16:30
0

3Wheeler je u nás oficiálně v prodeji...

Daniel Borský
23. března 2016, 17:48
0

Minimalne jeden Morgan 3wheeler jezdí po Praze. Naposledy jsem ho potkal u golfoveho hriste v Hodkovickach :)

Csaba
23. března 2016, 19:36
0

Bristol Beaufighter a Fighter, Aston Martin Lagonda SB
Iso Grifo / Fidia, Alfa Romeo SZ
Jakýkoli Bitter, Isderu, nebo cokoli jiného malosériového Německa...
Monteverdi a jiné "švýcaroviny..." :)
Alpiny z Něm. i Alpinky z Francie
Avantimů taky nevídám tolik kolik bych chtěl
DS a jiné bohyně :)
A sposuty spouty jiných yungtimerů/veteránů
Japonce v EU neprodávané pochopitelně postrádám rovněž (jakékoli velikosti)
Ameriky ještě víc, čím starší í lépe...

Najezdím denně 350-450 km po Moravě a části Čech a potkám denně tak jedno-dvě auta něčím výjimečná (co je samozřejmě naprosto subjektivní)
Ale situace se ro od roku zlepšuje, neustále přibývá lidí kteří mají chuť, vkus a peníze na to pořídit si něco zajímavého, denně nevídaného...

reagovat
me
megadick
24. března 2016, 01:10
0

K poslednímu odstavci: budem potkávat něco zajímavého, než to vláda zatrhne, že je to "neekologické" ... šmejdi..

me
megadick
24. března 2016, 01:09
1

Byl jsem loni v USA a slyšet tam auta odjíždět ze semaforů je lahoda, takže chci vidět cokoliv jiného než naftové octáfky a spol.

reagovat
PlusOne
24. března 2016, 08:46
0

V roce 2000 jsem se (poprvé jako dospělej) podíval za kanál, a během jednodenní procházky po Londýně jsem potkal u nás tehdy nevídaná auta...Impreza P1, 550 Maranello, TVR nepočítaně, a hlavně, v jedné uličce stál můj vlhkej sen z dětství - tmavě "britišrejsinggrýn" Lotus Esprit V8.. tohle auto bych rád jednou vlastnil, obávám se ale, že s přibývajícím věkem, rodinou atd. člověk přichází na to, že některé věci pro něj jsou navždycky passé... ale nevadilo by mi tohle konkrétní auto vidět znovu naživo, jestli u nás nějaké jsou, je jich nejspíš zoufale málo...

reagovat
Sa
Safa
24. března 2016, 09:05
0

Kdybys bys býval dorazil Kafe a Káry v Klecanech minulou neděli , tak jsi tam mohl jednoho potkat. ;o)

PlusOne
24. března 2016, 09:42
0

Sakra! :(
Tak třeba příště :-) Jestli se tam s tou svou pelešinou koncernovou vůbec má cenu ukazovat. A taky to mám přes půl republiky...ale kdo chce, hledá způsob, kdo ne...znáš to ;-)

Aleš
24. března 2016, 14:47
0

Tak mě tady chybí akorát Lexus LF-A,Hakosuka a Fairlady Z (S30),známý taky jako 240Z,260Z,280Z. Tyhle 3,auta jsem tady nikdy neviděl a přitom to jsou umělecká díla na kolech

reagovat
gg
ggg
25. března 2016, 23:31
0

Matsuoka, nebo Mitsuoka a aus. Holden

reagovat
Sa
Safa
26. března 2016, 01:21
0

Ty jo, Mitsuoka. Tuhle značku jsem doteď vůbec neznal. Teď jim koukám na stránky, hustý. Díky za tip. :)
http://www.remarkablecars.com/main/mitsuoka/mitsuoka.jpg

Sa
Safa
14. dubna 2017, 21:49
0

Dneska jsem učinil dvě zásadní zjištění.
1. Honda Beat je super legrační a zábavné autíčko na blbnutí.
2. Nevejdu se za volant... :o(

reagovat


Poslední komentáře

Poslední inzeráty

Chevrolet Aveo LPG,KLIMA 2008
Chevrolet Aveo LPG,KLIMA

2008 rok výroby
92 koní výkon
1 400 ccm objem

Chevrolet Blazer K5 1981
Chevrolet Blazer K5

1981 rok výroby
100 koní výkon
6 200 ccm objem

Ford F150 XLT Singlecab Longbed 1994
Ford F150 XLT Singlecab Longbed

1994 rok výroby
200 koní výkon
5 002 ccm objem

Chrysler Stratus 2.5V6 cabrio 2000
Chrysler Stratus 2.5V6 cabrio

2000 rok výroby
160 koní výkon
2 500 ccm objem