načítám data...

Bazarový snílek: Cadillac DeVille Hearse

Je smutnou, leč všeobecně uznávanou pravdou, že život často končívá smrtí. Určitě proto neuděláte chybu, když zavčasu zvolíte vhodný povoz na poslední cestu.

zobrazit celou galeriiZobrazit galerii

Nedávno jsem byl svědkem velmi smutné scény, kdy byla z činžovního domu dvěma dobře upravenými pány vynášena nosítka, na nichž se pohupoval zapečetěný černý pytel. Jakožto pro autíčkáře pro mě byl ještě smutnější fakt, že byla nosítka záhy uložena do Renaultu Trafic. „Šmarja,“ pomyslel jsem si, „to se vážně může stát, že se moje poslední cesta odehraje v dodávce od Renaultu?! Co bude dál? Bude se s mojí urnou hrát fotbal?!“

Na to konto jsem uvažoval, že jeden pohřebák v domácnosti by se určitě neztratil. Ne snad proto, že bych se já nebo někdo okolo mě v dohledné době chystal na onen svět. Je to hlavně proto, že jsou některé pohřebáky strašně, ale vážně strašně kůl.

Výběr toho správného pohřebáku je potom velmi choulostivou záležitostí, a když se zamyslíte nad tím, která značka vás ‚smí odvézt‘ na onen svět, možnosti se značně zužují. Pokud bych si musel vybrat z evropských aut, mělo by se pravděpodobně jednat o Mercedes. Pro tentokrát bych se ale výrazně radši přiklonil k zámořské selekci, která nabízí neodolatelný Cadillac s Hearse nástavbou.

Nemůžete se tedy divit, že jsem byl nemálo nadšen, když se na české inzerci objevil kousek, jako je tento. Cadillac DeVille šesté generace, ročník ‘92, zcela zjevně v přestavbě od specializované americké firmy Parks Superior. Můžete sice namítat, že v této době éra správných Cadillaců už dávno pominula a že osmiválec 4.9 s nuznými 200 koňmi a předním náhonem není žádná hitparáda, ale o jízdní výkony tady nejde a většina mrtvol by driftování po cestě na kremaci stejně moc neocenila. Důležitější je tady fakt, že Cadillac sám nevypadá jako na poslední cestě, ale že vzhledem k pěknému stavu ještě pár nebožtíků povozí. Dalším aspektem bez diskuzí je v tomto případě cena. 49 tisíc za těžce stylový pohřebák s vínovým koženým interiérem je prostě nanejvýš v pořádku.

A víte, co je na takovém pohřebáku vůbec nejlepší? Že se z něj stává naprosto ultimátní sleep wagon. Pomyslete, že se už nikdy nebudete muset zabývat sklápěním sedadel v kombíku a komplikovaným uleháním ke spánku. Skrz rozměrná zadní vrata hodíte do Cadillacu matraci, velkým osmiválcem během chvilky zatopíte na příjemnou teplotu a pak v naprostém pohodlí můžete začít přemýšlet nad tím, kolik mrtvol už leželo tam, co teď ležíte vy. Takže se dost pravděpodobně zase zvednete a půjdete spát radši na mráz do stanu a spacáku. Takhle bych to udělal já… já se totiž bubáků bojím.

Nelíbí se Vám reklamy, ale líbí se vám články?
Podpořte nás, pořiďte si VIP členství a užijte si autíčkáře bez reklam.


Mohlo by Vás také zajímat

Pro přidání komentáře se přihlašte nebo registrujte

Komentáře

Csaba
30. dubna 2016, 17:40
0

Tak já "to rozseknu" a zeptám se (možná necitelně a hloupě) : nebude to v tom prostoru používaném pro převoz mrtvol jaksi smrdět/páchnout čpět?!?

Protože pokud ne, tak vážně nevím proč bych si to neměl koupit... :-)

reagovat
Aleš
30. dubna 2016, 21:32
0

Nevím proč,ale já v tom vidím ideální na dojíždění do práce(a tou prací nemyslím pohřební ústav). A něco mi říká že to nutně potřebuju. Protože jak už bylo zmíněno nic není tolik cool jako odjet na onen svět ve vlastním autě.

reagovat
Kr
Krocan
30. dubna 2016, 22:32
0

V Jičíně si nechal kluk dovézt W115 Medvěda pohřebák. Přivezli mu ho i s nějakými obleky na nebožtíky a rakví. Několik let to auto používal pro denní ježdění.
A mě by se líbil Hearse z nějakého Daimlera. Třeba DS420, nebo X308.
...

reagovat
Kr
Krocan
30. dubna 2016, 23:12
0

A ještě doplním, že v jičínské pohřební službě Krejčíkovi mají smysl pro srandu a tak mají například reklamní kalendář s nápisem "Vaše smrt, naše radost"...

Caddy
30. dubna 2016, 23:19
0

Mit prachy, uz jsem pro nej jel...nadherne auto za smesnou cenu, na srazech super na spani a nemel bych problem ani s nakupy v Ikee... No a vzhledem k tomu, ze tento pohrebak je oficialni, sel by v pripade smutne potreby i pouzit (narozdil od krasnejsich hearse, nemajicich vsak potrebne papiry, tudiz jsou jiz jen na okrasu..). Ten vyjev z uvodu mam pred ocima z nedavneho pohrbu, kdy rakev nalozili do otlucene modre dodavky Hyundai, pripominajici spis auto instalateru...takto si fakt nikdo nezaslouzi skoncit...

reagovat
Woyta
01. května 2016, 11:09
0

Tady meli pro zmenu Fialovej Hyundai.

Přemda Honda
01. května 2016, 18:04
0

Kdysi jsem v Brně na Autosalonu mezi youngtimery potkal tento pohřebák Mercedes,taky vypadal zajímavě..

reagovat
Přemda Honda
01. května 2016, 18:07
0

Ještě fotku :-)

reagovat
Přemda Honda
01. května 2016, 18:11
0

..

reagovat
Jo
Joska
23. května 2016, 19:06
0

Mám pocit, že stojí v autobazaru, či co to místo něj dnes je, naproti hasičské zbrojnici na cestě mezi Tišnovem a Hradčanami.

Nezn.uživatel
Nezn.uživatel
01. května 2016, 21:02
0

Ja asi nejsem dostatecne "divnej" na podobny typy aut. :-(

reagovat
Vo
VojtaS
01. května 2016, 21:45
0

ideální jako pracovní auto pro malíře pokojů. Dovnitř dá žebřík jakej bude chtít a zvenku reklama typu: naše malba vydrží na věčnost. Naše malba vaše smrt, nebo něco podobnýho.

reagovat
Caddy
02. května 2016, 10:15
0

Kamos mel pohrebni Granadu... a na ni slogan: "Kdyz do zeme, tak ode me" :)

martin_100
02. května 2016, 11:49
0

Hmmm trafic nosítka s pytlem ... tak to si byl minulej tejden v plzni na slovanech ne?
Přesně to jsem viděl ve vedlejším vchodu když jsem byl navštívit svoje důchodce (babi a dědu) těšící se naštěstí pevnému zdraví.... Ten člověk v sousedství bohužel tolik štěstí nemá.... a taky mi napadlo.... trafikou na poslední cestu? :-/

To už radši třeba co maj v sokolově - buď polonez doublekabina se šíleně dlouhou nástavbou nebo berlingo co má za nápravou tak dlouhou prdel že má člověk pocit že to musí zvedat přední kola... Já vim žádný hogo fogo ale když nic tak si někdo dal práci s náročnou přestavbou celý káry a ne jen že namontoval dva pojezdy na truhly do obyč dodávky a čau....

reagovat
Viper
02. května 2016, 21:25
0

Kdepak, tohle se odehrálo v Praze a už je to nějakou dobu zpátky.
Tak či tak stojím za tím názorem, že na onen svět by se mělo jet s alespoň nějakou důstojností. Koneckonců na svatbu si lidi taky neberou dodávku, aby je tam "něco odvezlo".

Honza Hamster Křeček
03. května 2016, 11:21
0

Já to nechápu - co všichni furt máte s těma pohřebákama? Dyť je to morbidní, hnusný a pro svou nezanedbatelnou dýlku i blbě použitelný jako třeba auto. A přesto na každým webovým fóru o autech furt všichni slintaj nad starejma pohřebákama (ale zároveň nikdo, koho znám, v sobě nenašel dostatek zvrácenosti, aby si tu věc skutečně pořídil). Nechápu...

reagovat


Poslední komentáře

Poslední inzeráty

Ford Fiesta kupéčko v super tech. stavu !! 2003
Ford Fiesta kupéčko v super tech. stavu !!

2003 rok výroby
68 koní výkon
1 300 ccm objem

Chrysler Stratus 2.5V6 cabrio 2000
Chrysler Stratus 2.5V6 cabrio

2000 rok výroby
160 koní výkon
2 500 ccm objem

Ford Mustang Convertible GT 5.0 V8 310kW, 2017
Ford Mustang Convertible GT 5.0 V8 310kW,

2017 rok výroby
420 koní výkon
5 000 ccm objem

Toyota Corolla TS 2003
Toyota Corolla TS

2003 rok výroby
192 koní výkon
1 795 ccm objem